Kun saat liikuntakiellon – mitä tehdä?

Kirjoitin tuossa viime 10 minuutin keskiviikon -juttusarjassa, että flunssan vuoksi en ole voinut juurikaan liikuntaa harrastaa. Flunssa kun oli selätetty, menin reppu selässä hyvillä fiiliksillä jujutsu -treeneihin ja hetken päästä alkulämmittelyssä tuttu kipu taas yllätti. Jouduin katsomaan vierestä, kun muut treenasivat ja olisi tehnyt mieli vaan itkeä ja lähteä kotiin, mutta tietty jäin harmittelemaan tapahtunutta, jos vaikka olisin voinut jatkaa treenejä. Kipu lonkan alueella oli niin suuri, että jalat meinasi lähteä alta, enkä saanut jalkaa autoon tai jalkaa autosta yksinään pois, joten menin seuraavana päivänä lääkäriin. Luulin kivun johtuvan korkeintaan lonkankoukistajan venähdyksestä ja olisin treenikunnossa parin päivän päästä, mutta toisin kävi.

Lääkäri kertoi kuitenkin, ettei kyse ollut lonkankoukistajan venähdyksestä, vaan reisilihaksen yläkiinnikkeen venähdyksestä/revähdyksestä ja/tai osittain repeämisestä. Ei siinä, klinkkasin takaisin töihin ja varasin ajan lääkärin ohjeiden mukaan fysioterapeutille ja olin varma, että parin päivän päästä olisin taas kunnossa sekä saisin luvan treenata. Tämä jo tuttu vaiva oli kertaalleen tapahtunut n. 1,5 kuukautta sitten, mutta muutaman lepopäivän jälkeen olin täysin kunnossa, eikä ollut vaivasta tietoakaan. Sen vuoksi olin aivan varma, että enintään parin päivän levolla olen jo taas iskussa.

Fyssarille mentyäni märkä rätti heitettiin naamalle, kun kuulin että reisilihaksen yläkiinnikkeen osittain repeämisen johdosta hoitojakso on 2 – 6 viikkoa ja kun tämä vaiva oli jo kertaalleen toistunut, niin voipi mennä kuuteen viikkoon, ellei jopa kauemmin. Suuria hurraa huutoja ei täältä kovin kumpua, mutta yritän silti pysyä positiivisena ja ajatella asiaa vähän pidempänä lepojaksona. Tottakai asia painaa mieltä ja sitä ei voi olla miettimättä, että mitä jos olisin lämmitellyt ennen treenejä yksinäni, olisiko tämä ikinä tapahtunut?

Ajatukset harhailee ja mieli tekee temppujaan sekä väistämättäkin sitä hieman masentuu, kun saa alakropan liikuntakiellon ja ainoita sallittuja liikuntamuotoja ovat yläkropan kuntosalitreenit sekä kävely. Pahemminkin voisi asiat olla, joten pääasia on, että saa jollain tavalla edes liikkua ja on lupa pysyä liikkeessä. 

Pyrin tekemään nyt pitkiä kävelylenkkejä joka päivä sekä teen kaksi raskasta kestävyyspainotteista kiertoharjoittelutreenejä kuntosalilla yläkropalle, joista saa erittäin raskaita, jes jes! Näiden lisäksi sain fyssarilta hyvät kuntoutusohjeet ja teen kyseisiä harjoituksia kerran päivässä. Pikkuhiljaa hyvää tulee ja pääasia hoitaa nyt tämä kuntoon, ettei jatkossa tule näin pitkiä treenitaukoja.

Kuvat ja editointi: Anna Nääppä

Mutta, huomenna taas fyssarille ja toivottavasti saan hyviä uutisia. Pitäkää peukkuja!

Essi ♥

 

TÄÄLLÄ VOIT SEURATA MINUA 

  INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN // KOTISIVUT

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta