Mitä perinteitä jouluuni kuuluu?

Tänään alkaa pieni miniloma, joka kyllä tulee ihan tarpeeseen. Aion itse ainakin nauttia hyvästä ruoasta, seurasta, joulusaunasta sekä herkuista. Meidän perheellä ei ole oikein mitään kunnon jouluperinteitä, joulusaunaa lukuunottamatta, se on jouluaaton must do -juttu. Miten ihanaa on mennä saunaan jo aamulla ja laittaa kynttilöitä sinne palamaan. On muuten rentoa ja tunnelmallista ja päivä alkaa niin ihanasti aamukävelyn jälkeen.

En ole mikään kovin suuri joulufiilistelijä, enkä koristele kotiani ollenkaan, mutta pidän siitä joulun rauhasta ja yhdessäolosta. Kuitenkin aina toivoisin, että saisimme valkean joulun, sillä silloin pääsen jonkinlaiseen joulufiilikseen. Katsotaan miten tänä vuonna se toteutuu, pidetään siis peukkuja pystyssä. Toivotteko te valkeaa joulua ja oletteko muuten jouluihmisiä? Ajattelin näin joulun kunniaksi tehdä jouluisiin kysymyksiin vastauksia -postauksia. Kuulen myös mielelläni teidän vastauksia samoihin kysymyksiin. 

Mitä teen jouluaattona?

Ajattelin käydä aamulla saunassa ja lisäksi aion tänä vuonna keittää riisipuuroa, nam! Olemme sopineet, että menisimme porukalla katsomaan Naantalin torille joulurauhan julistusta ja siitä tätini luokse glögille. Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta ikinä, kun olemme menneet katsomaan joulurauhan julistusta. Jos ehdin, niin laitan aina joulupukin kuuman linjan päälle, sillä se on niin hauska ja tietty lumiukko -ohjelma on vaan aina pakko katsoa. Kuka muu on samaa mieltä? Muuten jouluaatto menee ruokia laittaessa ja vaan ollessa. Ihanaa, kun ei ole kiire mihinkään.

Illalla sitten lähden ajamaan Järvenpäähän toisen joulun viettoon poikaystäväni luokse. Tykkään ajaa illalla, sillä silloin saa mennä ihan rauhassa. Pimeästä en nyt niin välitä, mutta kun saa rauhassa mennä, niin sekään ei haittaa. Vastaan taitaa tulla vain joulupukkeja.

Luumurahka vai riisipuuro?

Molemmat ovat ihan superhyviä, mutta pakko valita riisipuuro. Se on niin harvinaista herkkua, varsinkin kanelin ja rusina-luumukiisselin kanssa täydellistä. Luumurahkaa teemme jouluna yleensä jälkiruoaksi, sillä se on vaan niin hyvää ja ihan älyttömän helppo tehdä.

Mitkä ovat lempparit jouluruoat?

Lempparit jouluruoat ovat rosolli vaaleanpunaisella kermavaahdolla, kaikki kalat sekä lanttulaatikko. En juurikaan nykyään enää välitä kinkusta, vaan syön ennemmin ”kylmiä” vaihtoehtoja. 

Missä vietän joulua?

Vietän joulua perheeni kanssa Naantalissa sekä poikaystäväni luona Järvenpäässä. 

Mitä teen uutena vuotena?

Uutena vuotena on tarkoitus ihan vaan olla kotosalla poikaystävän kanssa ja varmistua ettei Pontus -koira pelkää ilotulitteita. Ei se aiemmin ole niistä ollut kiinnostunut tai pelännyt sitä ääntä, on vaan nukkunut ja kuorsannut sohvalla. Myös Nanna-kissa ottaa rennosti nukkumalla saunassa. Ajattelimme tehdä hyvää ruokaa, ottaa muutama lasi kuohuvaa sekä katsoa pari elokuvaa putkeen.

Piparit vai joulutortut?

No ehdottomasti joulutortut ja luumuhillolla. Mitä enemmän hilloa, sen parempi.

Joulukoristukset vai kynttilät?

Kynttilät, ne on ihan mun juttu. Lämpökynttilöitä alan jo polttamaan kun tulee pimeä, ne tuo kivaa lämpöä kotiin. En itseasiassa tiennyt, että tuikut ovat lämpökynttilöitä, ajattelin niiden vaan olevan tuikkuja. Työkaverini puhui tällä viikolla lämpökynttilöistä ja ihmettelin, että mitä ne ovat, heh. Joka päivä näköjään oppii uutta..

Mitä perinteitä jouluuni kuuluu?

Mitään sen ihmeempiä perinteitä ei oikein mun jouluun kuulu, mutta tänä jouluna menemme ensimmäistä kertaa yhdessä kuuntelemaan joulurauhan julistuksen. Me mennään joka joulu vähän fiiliksen mukaan, rennolla asenteella. Joulusauna, isoveljen tekemät joulutortut sekä joulupukin kuuma linja ovat jokaisessa joulussa kyllä olleet mukana, joten ne taitaa niitä perinteitä sitten olla.

Onko meillä kuusi?

Meillä on sellainen pikkuruinen kuusi ulkona, jonka ehkä tuomme sisälle. Emme ole muutamaan vuoteen enää tuoneet kunnon, isoa kuusta sisälle, vaikka sen koristelu onkin aina kivaa ja kuusi tuo hyvän tuoksun sisälle.

Kinkku vai kalkkuna?

Kalkkuna, siis ehdottomasti. En ole niin kinkun ystävä ja muut perheenjäsenet eivät pidä niin paljon kalkkunasta, josta syystä kinkku on aina kompromissi. Voin muutaman ohuen siivun syödä kinkkua sinapin kanssa, mutta siihen se jääkin. Kun taas kalkkunaa voisin vetää mielin määrin ja uuteen vuoteen asti. Tykkäättekö te kinkusta vai kalkkunasta enemmän?

Mitä toivoin joululahjaksi?

Toivoin poikaystävältäni ensimmäistä kertaa elämässäni kirjaa lahjaksi. En ole kova lukemaan, mutta nyt ajattelin sen olevan sellainen, jota haluaisin tehdä. Voi iltaisin rauhoittua lukemalla, sillä useasti teen nukkumaan menoon asti töitä tietokoneella. Jos luen, niin haluan lukea tositapahtumista, ne ovat elokuvienkin osalta aina niitä mielenkiintoisempia leffoja ja tarinoita. Muuta en toivonut joululahjaksi, tykkään mieluummin antaa kuin ottaa.

Joulukonvehdit vai tavallinen suklaa?

Joulun aikaan konvehdit vievät voiton, sillä normaalia suklaata saa aina. Ostan joka joulu aina yhden suklaakonvehtirasian ja nautiskelen siitä. Toivon kyllä salaa, että saisin joululahjaksi vielä toisen rasian, hihi!

Kuuntelenko joululauluja?

No en kyllä oikeastaan, vaikka osa niistä onkin ihania. Ehkä jouluaattona voisin laittaa joulubiisit soimaan riisipuuroa keitellessä. Jingle bells, jingle bells..

Kuvat ja editointi: Anna Nääppä

 

Mitä jouluperinteitä teillä on ja mitkä ovat teidän lempparit jouluruoat?

Muistakaa herkutella ja ottaa rennosti, minä meinaan ajattelin olla oloasussa ja villasukissa koko joulun, heh.

Oikein ihanaa ja rauhallista joulua! ♥ 

Essi

 

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: KYMMENIÄ MINUUTTEJA HYVÄÄ!

 

 ♥ TÄÄLLÄ VOIT SEURATA MINUA ♥

  INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN // KOTISIVUT

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta