Miten voit auttaa joulun alla muita?

Jouluviikko on täällä ja joululahjojen hankinta on nyt varmaan korkeimmillaan. Me olemme jo muutamia vuosia sopineet, että emme juurikaan osta enää perheen kesken lahjoja, mutta silti jotain ihan pientä on aina tullut hankittua. Yksi vuosi tätini lahjoitti minulle ja isoveljelleni joululahjoihin menevät rahat Unicefille, joka mun mielestä oli ihana lahja, ja sen vuoksi jatkoin lahjoittamalla itse rahaa valitsemaani kohteeseen joka vuosi. Olen tänä jouluna (tai ainakin lähellä joulua) lahjoittanut pienet summat kahteen eri paikkaan, vähävaraisille perheille sekä eläimille, sillä pienikin avustus auttaa varmasti ja antaa joulumieltä sitä tarvitsevalle. Olen kuitenkin aika tarkka siitä, minne ylipäätään lahjoitan rahaa, sillä haluan varmistaa, että avun saa juurikin se taho, mihin olen halunnut lahjoitukseni menevän.

Alla kerron, että mihin itse tänä vuonna iloa jaoin ja muutama vinkki, jos haluaa itsekin auttaa. Jaetaan iloa näin joulun alle muillekin. Oletteko mukana?

Rakastan eläimiä ja haluan aina auttaa niitä, joten sen vuoksi lahjoitin tänäkin vuonna rahaa eläinten hyväksi. Tykkään Facebookissa Rescueyhdistys Kulkurit -sivusta, joka auttaa Romaniassa ja Virossa asuvia kulkukoiria -sekä kissoja, ja he ovat rakentamassa koirille uutta tarhaa Romaniaan, joka auttaa pitämään koirat talvisin lämpimässä ja kesäisin viileässä. Koirat ja kissat saavat myös toisen mahdollisuuden Suomessa, sillä yhdistyksen kautta on mahdollista adoptoida ja antaa ihana koti joko koiralle tai kissalle. Kaikki avustus on heille tärkeää ja tarpeellista, joten täältä voi katsoa lisää kyseisestä yhdistyksestä. Sivuilta ja Facebookisa löytyy erilaisia vaihtoehtoja, että miten voit kyseistä yhdistystä ja eläimiä auttaa.

Toisena lahjoituksena oli Familonin ja Hope -yhdistyksen yhdessä hyvän unen aineeton lahja -kampanja. Valitettavasti tämä lahjoitusmuoto ei ole enää mahdollista, mutta annan vinkin alla, miten voi vähävaraisia perheitä muuten auttaa. Kampanjan tarkoituksena oli avustaa vähävaraisia perheitä arjen menoissa ja valittavana oli kaksi erilaista lahjoitusmuotoa 10 euron tyynystä 20 euron tyyny -ja peitesettiin, ja valittavana oli että, haluaako auttaa lapsia vai nuoria. Koska koen unen olevan ihan supertärkeää ja vuodevaatteiden olevan jonkin verran kalliita, niin tämä kampanja oli mielestäni todella hyvä. Sen vuoksi siihen halusin osallistua ja antaa lahjoitukseni. Plussana oli vielä, että Familon tuplasi lahjoituksen summan ja Hope -järjestö toimitti hyvän unen aineettoman lahjan sitä tarvitsevalle.

On paljon mahdollisuuksia, mihin voi antaa lahjoituksia ja jokainen niistä on ihan yhtä tärkeä. Alle listasin muutaman tavan auttaa, ja joihinkin voi lahjoittaa vaikka ihan ympäri vuodenkin:

Hope -yhdistys

Tämän yhdistyksen kautta voit lahjoittaa aikaasi, antaa tavaralahjan tai lahjoittaa rahaa. Nämä lahjoitukset menevät köyhyysrajan alapuolella asuvien perheiden lapsille, äkillisiä kriisejä kohdanneille lapsille sekä huostaanotetuille lapsille. 

Eläinsuojeluyhdistykset

Eläinsuojeluyhdistykset ottavat mielellään lahjoituksia vastaan ympäri vuoden. Itse vien aina keräyksiin ruokaa ja/tai muita tarvikkeita. Kurkkaa oman kaupungin eläinsuojeluyhdistyksen tiedot ja lahjoita vaikkapa huopia, ruokaa tai muuta pientä eläintarviketta ja näin autat eläimiä sekä yhdistyksen toimintaa. 

Punaisen Ristin Hyvä Joulumieli -keräys

Hyvä Joulumieli -keräykseen ehtii osallistumaan jouluaattoon asti ja sen tarkoituksena on jakaa 30 000 ruokalahjakorttia vähävaraisille perheille. Lahjakortti on arvoltaan 70 euroa ja sillä voi ostaa vain ruokatarvikkeita. Voit lahjoittaa keräykseen summan, jonka itse haluat. 

Luonnonsuojeluliitto

Itse arvostan luontoa ja mielestäni sitä pitää varjella ja suojella. Voit lahjoittaa luonnonsuojelun hyväksi oman vaihtoehtoisen summan.

Jouluapua

Jouluapua – toiminnan kautta on mahdollista lahjoittaa vähävaraiselle perheelle esimerkiksi joulukinkun tai alle 5 -vuotiaalle tytölle lahjan, oikeastaan mitä tahansa. Jouluapua -toiminta ei voi ottaa vastaan rahaa, mutta tavaran lahjoittaminen on suuri apu. 

Kuvat ja editointi: Anna Nääppä

Oletteko te lahjoittaneet jotain näin joulun alla tai joskus aiemmin? Ja vinkatkaa myös muita kohteita mihin voi lahjoituksia vielä tehdä, niiden jakamisesta on aina apua!

Ihanaa jouluviikkoa! ♥

Essi

 

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: PERJANTAIN KYSYMYKSIÄ

 

 ♥ TÄÄLLÄ VOIT SEURATA MINUA ♥

  INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN // KOTISIVUT

 

Essi

2 vastausta artikkeliin “Miten voit auttaa joulun alla muita?”

  1. Ihana postaus näin joulun alla tärkeästä aiheesta. Minä vein joulupaketin jouluapuu-keräykseen. Eläimet on myös rakkaita.. ehkä vielä voisin lahjoittaa johonkin noista sinunkin vinkkaamista kohteista <3

    • Kiitoksia Hanna <3 Mun mielestä on tärkeää auttaa, vaikka se olisi vain pientä avustusta. Siitä tulee hyvä mieli.

      Tuo Kulkurit ainakin tekee superhyvää työtä eläinten hyväksi. Romaniassa eläimiä ei niin kunnioiteta ja tarhoilla on paljon koiria kylmissään. Pienikin avustus on sinne varmasti tarpeellinen. Ihanaa kun välität <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta