10 minuutin keskiviikko: ystävällisyyshaaste!

Ihanaa keskiviikkoa kaikille!

Pahoittelen alkuun hidasta postaustahtia, on ollut niin paljon kaikenlaista kalenterissa, mutta eiköhän se tästä pian taas normalisoidu. Kiitos kun olette kärsivällisiä ♥

Koska on taas keskiviikko, niin nyt olisi 10 minuutin keskiviikon aika, ja tällä kertaa aiheena on ystävällisyyshaaste. Luin Elisan kirjoituksen 2 minuutin säännöstä, jonka itsekin olen nyt ottanut käyttöön. Monesti sitä miettii, että pitää laittaa ystävälle viestiä ja kysellä kuulumisia taikka tyhjentää se astianpesukone. Jostain syystä sitä on vaan aina pitkittänyt pienten asioiden tekemistä, vaikka mitään tärkeää syytä siihen ei ole ollut. Käykö monelle muullekin samalla tavalla? 

Elisan tekstistä inspiroituneena, luvassa on nyt ystävällisyyshaaste. Mennään siis haasteen pariin, joka kestää 10 päivää ja se ei vie yhteensä 10 minuuttia kauempaa.

Pienet sanat, asiat ja teot ilahduttavat, joten ajattelin, että näin joulun aikaan ystävällisyyshaaste voisi olla kiva ja se voisi myös tuoda piristystä tähän pimeään vuodenaikaan. Kuitenkin sitä harvemmin tulee toista kehuttua tai muuten vaan ilahduttaa toisen päivää. Itse olen sellainen joka sanoo silloin, kun sitä oikeasti tarkoitan. Kerro siis mitä ajattelet ja pelkkä hymykin vastaantulijalle voi pelastaa jonkun päivän. Pieniä asioita, mutta merkityksellisiä!

♦ Hymyile vastaantulijalle, täysin tuntemattomille. Hymy todistetusti piristää!

♦ Kirjoita tyttö -tai poikaystävälle post it -lappuja ja laita niitä ympäri asuntoa. Kirjoita lappuun ihania asioita puolisostasi.

♦ Saman voit tehdä vaikkapa työkaverille, jättämällä piristävän lapun tai mukavan yllätyksen työpöydälle ja aamu käynnistyy iloisesti. 

♦ Kehu ystäväsi freesiä ilmettä tai ihanaa takkia. Pieni kehu, jos sitä oikeasti tarkoittaa, kivasti kyllä ilahduttaa. 

♦ Kehu ja huomioi työkaveria hyvin tehdystä työstä ja kiitä silloin, kun siihen on aihetta. 

♦ Avaa ovi toisille ihmisille vaikkapa kaupassa, virastoissa, työpaikoilla ja muista hymyillä. Ystävällisyys piristää.

♦ Tee jokin askare toisen puolesta töissä tai kotona. 

♦ Soita ystävälle, vaikka ei olisikaan mitään asiaa. Ystävät ovat kultaa!

♦ Tekstiviestin sijaan, lähetä ihan perinteinen kortti ystävälle tai sukulaiselle.

♦ Lahjoita pieni summa lasten tai eläinten hyväksi. Auttaminen on ystävällisyyttä.

♦ Jätä ystävän tai työpaikan yleisen vessan seinälle tai peiliin post it -lappu ja kirjoita siihen jotain kivaa.

♦ Auta kantamaan tuntemattoman kauppakassit tai päästä jonossa joku ohitsesi. Vitsit nämäkin asiat tuovat niin hyvän fiiliksen.

♦ Anna linja-autossa oma paikkasi jollekin sitä tarvitsevalle.

Pääasia on, että sanot ja teet asioita, joita oikeasti tarkoitat. Ne voivat olla mitä tahansa!

Kuvat ja editointi: Anna Nääppä 

Pieni kehu, ele tai vaan hymy varmasti piristävät ystävää taikka työkaveria, eikä ole ollenkaan aikaa vievää! Tule mukaan 10 päivän ystävällisyyshaasteeseen ja haasta mukaan myös ystäväsi, perheesi ja työkaverisi, jes!

Minäkin olen mukana ja aloitan kertomalla, että olette parhaita. 

Piristystä päiviinne!

Essi

 

p.s ollaan Annan kanssa otettu nämä kuvat Tallinnassa edellisviikolla ja päivä alkoi jo hieman hämärtymään, niin saatiin kuitenkin äkkiä napattua kuvat tuon ihanan pinkin oven edessä. Kuvissa on tuollaista ihanaa kohinaa, johon olemme Anna kanssa ihastuneet. Mitä mieltä olette, yay or nou?

 

LUE EDELLINEN POSTAUS: SKIPPAANKO IKINÄ TREENEJÄ?

 

SEURAA MINUA

  INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN // KOTISIVUT

Essi

2 vastausta artikkeliin “10 minuutin keskiviikko: ystävällisyyshaaste!”

  1. Ihana postaus, hyvää muistutusta perusasioista jotka harmittavan usein unohtuvat! Pitääkin järkätä huomiselle joku pieni ylläri työkavereille ja ottaa tänään yhteyttä johonkin tärkeään ihmiseen. 🙂

    • Kiitos <3 Ihanaa kun joku lähtee haasteeseen mukaan, jes! Ja ihan totta, harmittavan usein nämä pienet teot tai sanat unohtuvat. Ja voi vitsit, se fiilis, kun joku ilahtuu kun saa annettua jollekin hyvän mielen.

      Ihanaa loppuviikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta