10 minuutin keskiviikko: kotitekoiset kasvonaamiot

 

Olen jo pitkään tehnyt kotona omia kasvonaamioita, sillä ainakin silloin tietää tarkkaan mitä ihoon laittaa ja kotikonstein saa vaikka minkälaisia naamioita tehtyä. 10 minuutin keskiviikon juttusarjassa ajattelin paljastaa oman lempparin kasvonaamion, jota muokkaan aina oman fiiliksen mukaan, ja joka oikeasti toimii sekä sen teko ei kestä kymmentä minuuttia kauempaa. Välillä laitan kananmunaa, murskattuja pähkinöitä, sokeria sekä avokadoa naamion joukkoon, riippuen siitä, että mitä kaapeista juuri silloin löytyy ja haluanko kuoria vai kosteuttaa kasvojeni ihoa. Itselläni näin talvisin on varsin herkkä sekä kuiva iho ja sen vuoksi pyrin kosteuttamaan ihoani kunnolla aika ajoin. Avokado, hunaja sekä banaani ovatkin siihen loistava combo ja ihoa kuorivan vaikutuksen naamioon saa, kun lisää hieman sokeria mukaan. Kannattaa odottaa, että banaani on jo hieman ruttuinen sekä ruskea, samoin avokadon kanssa. Mitä pehmeämpi, niin sen parempi naamio tulee ja silloin naamion tekeminenkin on helpompaa. 

Hunaja-banaani kasvonaamio

Muussaa yksi pieni banaani tai isosta puolikas sekä lisää banaanin joukkoon 2 – 3 teelusikallista hunajaa. Sekoita ainesosat kunnolla keskenään ja levitä naamio kasvoille. Anna vaikuttaa n. 10 – 20 minuutin ajan. Hunaja rauhoittaa ihanasti pintakuivaa sekä ärtynyttä ihoa ja banaani pehmentää sekä kosteuttaa ihoa. Tämä naamio toimii oikein hyvin näin talven kuivattamalle iholle, suosittelen!

Ihoa kuoriva naamio

Voit halutessasi kuoria kasvojen ihoa varovasti, kun lisäät hunaja-banaani kasvonaamioon hieman sokeria. Kevyesti lisää sokeria pyörivin liikkein jo hunaja-banaani kasvonaamion ollessa kasvoilla, jolloin saat hyvin ensin kosteutettua ihoa kunnolla naamion avulla sekä lopuksi kuorittua kasvojen ihon. Tämän tehohoidon jälkeen kasvovoiteetkin imeytyvät paremmin. 

Avokado-hunaja kasvonaamio

Avokado on ihan super hyvä kosteuttaja, kun se sisältää jo itsessään luontaisia öljyä sekä lisäksi vitamiineja sekä antioksidantteja. Avokadoa siis ehdottomasti kannattaa käyttää ihon sekä myös hiusten hoitovoiteena, ja kun sekaan lisätään hunajaa, niin tuo se rauhoittavan elementin naamioon. Muussaa yksi avokado sekä sekoita joukkoon 2 – 3 teelusikallista hunajaa. Levitä naamio kasvoille ja anna vaikuttaa n. 10 – 20 minuuttia. Ja hei, ylikypsyneissä avokadoissa on vielä enemmän niitä luontaisia öljyjä, joten syömäkelvottomat avokadot sopivat hyvin naamion tekemiseen.

 

Näitä naamioita teen itse aina välillä, talvisin kyllä paljon useammin ja ovat sopineet hyvin herkälle sekä kuivalle iholle.

Onko teillä jotain muita vinkkejä antaa, että mitä ainesosia te käytätte kotitekoisessa kasvonaamiossa?

Ihania hemmotteluhetkiä teille 🙂

Essi

 

 

Edellisessä postauksessa:

Kurkkaa vinkkini heleään ja päivettyneeseen ihoon!

 

 

 

SEURAATHAN JO MINUA?

 INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

Essi

2 vastausta artikkeliin “10 minuutin keskiviikko: kotitekoiset kasvonaamiot”

  1. ekologista ja halpaa; käytän ainoastaan ”ruokakaapin” sisältöä ihonhoitoon kuorintaan ja naamioon. sokeri toimii kuorivana kasvoissa kahvipavut vartalossa. suolaakin suositeltu mutten ole uskaltanut kokeilla etenkin merisuola. naamioissa toimii munan keltuainen kuivalle ja valkuainen rasvaiselle iholle. kaura ja kookoshiutaleet kuorivat ja ”sitovat” naamiossa ainekset hyvin yhteen. jogurtti viilentää ja sitä kätevä käyttää ns jämät samoin kerma, huonot banaanit avokado mansikka ja kurkkuviipaleet.

    • Samaa mieltä olen, tulee kasvonaamiot halvaksi, kun voi käyttää ruokakaapin sisältöä 🙂 Tuossa tuli vaikka ja mitä kivoja vinkkejä ja itsekin olen kuullut suolasta, että sitä kannattaisi käyttää, mutta en itsekään ole viitsinyt kokeilla.

      Kiitos vinkeistä ja kivaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta