Timmiin kuntoon yhdellä liikkeellä?

 

Siis mitä ihmettä, timmiin kuntoon yhdellä liikkeellä? No kyllä vaan, ja kun kyse on sykettä nostavasta ja raskaasta liikkeestä, niin tämä on varsin mahdollista. Kyse on tietenkin burbeesta, joka on ihan mieletön, mutta raskas liike eri variaatioineen, ja koska burbee -liikkeellä kohdistat treenin koko kroppaan, niin timmi vartalo on taattu. Mieletöntä, eikö? Tämä treeni ei kuitenkaan ole mikään helppo, mutta erilaisten burbee -liikkeiden ansiosta todellakin poltat rasvaa koko kehosta, hikoilet taatusti ja varppina myös treenissä on kivasti haastetta. Tämä treeni on siitä myös kiva, kun voit tehdä sen kotona, ulkona tai salilla ja aikaa treenin tekemiseen ei mene kauan. Tähän treeniin tarvitset joko käsipainot tai kahvakuulat, sillä niitä tarvitaan kahdessa liikkeessä. Mikäli et omista käsipainoja tai kahvakuulia, niin käytä mielikuvitusta ja painojen sijasta voit hyvin käyttää vaikka vedellä täytettyjä 0,5 litran vesipulloja.

Tässä treenissä on kuusi erilaista burbee -tekniikkaa ja jokaista liikettä tehdään aina 20 toistoa. Aloitetaan tekemään yhtä burbee -tekniikkaa ensin yhteensä 20 toistoa, jonka jälkeen voit pitää n. 30 sek. – 1 minuutin tauon. Lyhyen breikin jälkeen jatka seuraavaan liikkeeseen. Yksi kierros on tehty, kun jokaista burbeeta on tehty 20 toistoa. Kierroksia tehdään oman fiiliksen ja tason mukaan. Jes, joten eiköhän mennä!

 

 

Muista lämmitellä n. 10 minuutin ajan lihaksia ennen treeniä kunnolla sekä jäähdytellä myöskin noin viiden minuutin ajan, vaikka kävelemällä rauhallisesti. Jäähdyttelyllä poistat maitohapot lihaksista treenin jälkeen. Älä skippaa lämmittelyä, sillä burbee on koko kehon liike ja ilman lämmittelyä lihakset eivät ole vastaanottavassa tilassa, jonka vuoksi voi lihas esimerkiksi revähtää. Ei mikään pikku juttu siis.. 

 

1. Burbee

Lähde tekemään normaalia burbeeta (vielä ilman punnerrusta), mutta muista hypähtää ylös tullessa kunnolla. Mikäli hyppy tuntuu liian raskaalta, niin jätä hyppy tekemättä tai jos haluat vielä enemmän haastetta, niin hyppää räjähtävästi ylös niin, että saat näpäytettyä polviin. 

 

2. Burbee punnerruksella

Tällä kertaa on myös tarkoitus tehdä jokaisella kerralla punnerrus. Huh, tämä on jo vaativa liike, mutta tee liike rauhassa ja älä kiirehdi. Nyt ei mennä aikaa vastaan, joten keskity kunnolliseen tekniikkaan. 

 

3. Burbee pystypunnerruksella

Tässä liikkeessä tarvitset mukaan nyt kahvakuulat, käsipainot tai jotkin muut painot, joista saat hyvin kiinni. Lähde tekemään normaalia burbeeta punnerruksella tai ilman, ja heti burbeen perään nappaa painot käsiin ja tee pystypunnerrus. Ai ai ai, tällä liikkeellä saat kiinteytystä yläkroppaan ja pyöreyttä olkapäihin. Haaste: pystypunnerruksen aikaan nouse samalla varpaille (kun painot ovat yläasennossa). Näin saat myös pohjelihaksia aktivoitua.

 

 

4. Burbee lankulla ja jalkojen hypäytyksellä

Tee ensin normaali burbee punnerruksella tai ilman, ja sen jälkeen pysy lankkuasennossa sekä samanaikaisesti hypäytät molemmat jalat kerran sivuille ja takaisin yhteen. Tässä keskivartalosi tekee paljon töitä ja vatsapalikat kiittävät, jes!

 

 

5. Burbee takaperin

Lähdetäänkin nyt tällä kertaa vähän toisesta suunnasta. Mene selällesi ja tuo jalat vatsan päälle. Lähde keinumaan yläselälle ja sieltä räjähtävästi nouse jaloille sekä hypähdä kunnolla. Mene takaisin varovasti selällesi ja toista liike. Kivaa vaihtelua normaaliin burbeeseen, mutta sykettä tämäkin liike nostaa kivasti.

 

 

6. Burbee pystysoudulla

Ota tässäkin nyt painot lähelle ja lähde tekemään normaalia burbeeta, mutta ylös tullessa nappaa käsipainot käsiin ja tee yksi pystysoutu. Kuten pystypunnerruksessa, niin pystysoudullakin kiinteytät hyvin käsiä sekä koko yläkroppaa ja allit saavat kyytiä!

 

 

No huh, on kyllä hyvä treeni! Testaa ja kokeile, että miltä tämä treeni tuntuu ja kerro ihmeessä mielipiteesi.

Essi

 

 

 

LUE MYÖS:

Vinkkejä treenipukeutumiseen

Satasen treeni

 

 

SEURAATHAN JO MINUA?

 INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta