Mitä elämässäni tällä hetkellä tapahtuu?

Kuvat & editointi: Anna Nääppä  

 

Voi vitsit näissä mustavalkoisissa kuvissa on aivan erilaista tunnelmaa kuin kuvallisissa, ja osa niistä on ihanan rakeisia. Tykkään kovasti <3 Kuvat ovat nyt vaihtelevasti eri tilanteista, mutta kiva välillä tämänkin tyyppisiä kuvapostauksia on tänne blogiin laittaa. Vai mitä mieltä olette, menisikö jatkoon kyseinen idea?

Itse ajattelin näin illalla naputella teille hieman kuulumisia, kun blogi hiljeni koko viikonlopuksi. Aloitin viime viikolla uuden harrastuksen, jonne meno vieläkin hieman jännittää. Ehkä se lajin erilaisuus jänskättää, tietty kun kaikki on taas uutta ja paljon on opeteltavaa. Olen niin tyytyväinen, että vihdoin aloitin harrastuksen, joka olisi pitänyt aloittaa jo vuosia sitten. Jopa näissä asioissa omalta mukavuusalueelta pois meneminen tuntuu alkuun ihan hirveältä, mutta lopulta kyllä ihan hitsin hyvältä. Ja tänään kun kävin salilla, miettisin itse kuinka pelkäsin salille menoa silloin joskus ja nyt se on ihan normaalia omassa arjessani. Uusien asioiden aloittaminen ei ole helppoa, mutta kaikkeen kyllä tottuu ja opettelua uudet asiat vaan vaativat. Uskaltakaa siis tehdä mitä haluatte ja kokeilkaa välillä uusia juttuja – se todella kannattaa. Nyt kipin kapin varaamaan salsatunteja, tai mikä nyt sit oliskaan se teidän juttunne 🙂

Koska viime viikko oli muutenkin kiireinen ja ei tämäkään viikko ole mitenkään poikkeus,  niin viikonloppuna päätin vaan olla, vaikka olisi aikaa ollutkin mennäkin treenaamaan. Kroppa vaan käski ilmeisesti levätä, kun ei ollut yhtään treenifiilistä, vaan pikemminkin teki mieli laittaa viltti syvemmälle korviin ja vaan olla. No, minäpä sitten vaan löhöilin ja nautiskelin omasta pienestä lepoviikonlopusta, ja kyllä teki hyvää.

Saan välillä kyselyitä siitä, että miten jaksan päivästä toiseen tehdä omaa vakkariduunia, oman yrityksen töitä sekä sitten rustailla tänne blogiin. Ai niin, ne omat treenitkin on aika tärkeitä 🙂 Aika moni tekee tätä samaa ja kaikilla tätä tekevillä on aina kiire, ei siitä pääse mihinkään, mutta omasta tahdosta näitä kaikkia juttuja teen ja nyt nykyään olen nyt oppinut sanomaan välillä ei, ainaisen kyllä -sanan sijaan ja yritän viikonloput pitää suht työvapaana, paitsi blogin osalta. En koe olevani missään nimessä mitenkään burnout -tilassa tai lähelläkään sitä, mutta se hiipii kyllä nopeasti, jos nyt vieläkin sanoisin kyllä kaikkeen. Toisaalta, ihan kiva kun töitä on, joten en valita. Mutta pienistä asioista pitää nauttia ja tänään kun oli vapaa ilta, niin käytin sen hyödyksi pitämällä pienen hemmotteluhetken. Kävin pitkässä kuumassa suihkussa, pesin hiukset ja annoin hoitoaineen tehota hiuksissa hetken kauemmin kuin normaalisti. Kuorin sekä kosteutin ihon ja voi että, tuli kyllä ihanan fresh olo. Nämä ovat niitä hetkiä, jolloin kiireet häviää ja on vaan aikaa itselle. Pieniä, mutta suuria iloja 🙂 Mutta ei tänne siis sen kummempia, aika perus arkea täällä eletään ja odotetaan kuin kuuta nousevaa joulua – not!

 

Tässä on muutama vinkki kiireisille viikoille:

1. Kirjoita kaikki, siis ihan kaikki kalenteriin mitä pitää tehdä ja missä pitää olla. Kiireessä unohtuu yllättävän paljon asioita – esimerkiksi ihan asiakkaalle soittaminen takaisin, voi rähmä ja hups!

2. Post it -laput. Hei kuinka käteviä ne on? Mä olen ihan post it -lappujen suurkuluttaja ja kalenterin välissä niitä muistutuslappuja on tuhansia – mut kiitos niiden, muistan ne tuhat asiaa. Pinkit ovat mun favoriitit.

3. Suunnittele viikko jo etukäteen. Jos tiedät, että kiire viikko tulee olemaan, niin tee vaikka valmiiksi parin päivän safkat viikonloppuna, siivoa etukäteen ettet stressaa siitä sen enempää ja pidä joku hemmotteluhetki ennen kiireistä viikkoa.

4. Pidä liikuntaohjelmastasi kiinni, älä skippaa treenejä kiireen vuoksi. Liikunnasta saat energiaa, vaikka kiireessä voi tuntua turhalta jutulta just siihen hetkeen. Usko pois, sitä se ei ole! Liikkua kannattaa aina, vaikka 15 minuuttia ja huomaat miten se tuo hyvää fiilistä ja onnistumisen tunnetta. ps. muista myös syödä terveellisesti, niin saat kunnollista polttoainetta päiviisi. 

5.  Ja tärkein.. älä stressaa. Anna viikon mennä omalla painollaan ja älä ajattele sitä niin kauheana asiana. Mitä enemmän masistelet tulevaa kiireistä tai jotenkin ärsyttävää viikkoa, niin siitä sellainen tuleekin. Ajattele jotain pieniä positiivisia juttuja siitä viikosta ja tee siitä hitsin hyvä hakemalla joku päivä vaikka lempparisafkaa tai ottamalla sen tunnin omaa aikaa. 

 

Mutta hei, mitä teille kuuluu ja mitä elämässänne tapahtuu tällä hetkellä?

 

Tällä viikolla on tulossa mun mielestä (huom! mun mielestä) kivoja postauksia ulos, joten stay tuned! Nyt pitäis ehkä pistää päätä tyynyyn ja kadota unien mielettömään maailmaan.

Iloista viikkoa kaikille!

Essi

 

 

LUE MYÖS:

The Blog Awards 2018 finalistit. Kuka on suosikkini?

Mitä tehdä lepopäivänä?

 

 

SEURAATHAN JO MINUA?

 INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta