Aloitin uuden harrastuksen! Hampaissani on nyt hammassuojat! Mistä on kyse?

brasilialainen jujutsu

Kuvat & editointi: Anna Nääppä  

 

Tänään se alkaa, nimittäin uusi harrastukseni. Olen jo monta vuotta harrastanut kuntosali- ja kehonpainoharjoittelua sekä erilaiset aerobiset harjoittelutavat ovat olleet myöskin ihan lemppareita, ja eikä siinä, ne jäävät osittain kyllä treeniohjelmaani – en varmaan ikinä voisi kokonaan lihasvoimaharjoittelua lopettaa ja juokseminenkin on mulle sellainen henkireikä, että sekin pysyy vielä viikottaisessa ohjelmassani. Aloitan kuitenkin tänään brasilialaisen jujutsun FinnFighter’s Gymillä ja voin sanoa, että hieman kyllä jännittää. Uusi laji aina jänskättää, mutta myös se, että mahdanko olla ryhmän ainut tyttö? Peruskurssi kestää 8 viikkoa ja tietenkin vähän mietityttää, että mahdanko tykätä ja onko se laji edes mun juttu, mutta kokeilemalla selviää hei. Jokin asia on aina mua kiehtonut kamppailulajeissa ja olen joskus vuosia sitten hetken thaiboxingia harrastanutkin. Jostain syystä tämä jujutsu kiinnostaa enemmän, sillä jujutsussa ei ole potkuja tai lyöntejä, joten sehän passaa paremmin mulle. 

Olen nyt hankkinut gi:n sekä hammassuojat ja olen valmiina ensimmäiselle tunnille. Poikaystäväni vielä varmisti, että kai tilasin valkoisen vyön, enkä vaan mustaa sen vuoksi, kun se olisi hienompi! Ööö, haha! Se oliskin ollut kiva mennä sinne jo valmiiksi mustalla vyöllä ja huomata, että seuraavia treenejä ei tälle tytölle välttistä olis enää tullut, heh – no ei kai! Yhdet treenit kestävät 1,5 tuntia ja uskon olevani treenien jälkeen aivan poikki, vaikka tosin ekat treenit otetaan iisimmin, ehkä? Viikossa peruskurssilaisille treenejä on kolme kertaa viikossa ja aina 1,5 tuntia kerrallaan. Sen verran täytyy todeta, että kun treenit alkavat vasta klo 19.30, niin voi olla mä en ihan 100 %:lla powerilla enää silloin vetele, mut kokeillaan ainakin ja kaikkeen tottuu kyllä aika nopeasti. Täytynee ottaa pikku nökkärit aina ennen treenejä 🙂 

 

Mutta tänään se alkaa, jes! Onko siellä muita brasilialaisen jujutsun harrastajia tai oletteko kyseistä lajia kokeilleet joskus? 

Toivottakaa tsemppiä, hihi! 🙂

Essi

 

 

 

LUE MYÖS:

Mitä tehdä lepopäivänä?

Mitä on hyvinvointi?

 

 

SEURAATHAN JO MINUA?

 INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta