Miten laihtua pari kiloa? Ota tästä niksit käyttöön!

miten laihtua muutama kilo

miten laihtua muutama kilo

 

Kesä alkaa olla ohi sekä syksy on tuloillaan ja nyt jos koskaan on aika taas palailla kuntosalille, jumppasaliin tai lenkkipoluille hikoilemaan, eiks vaan? Olen törmännyt siihen, että yleensä usein toivotaan  nopeita tuloksia kun kyse on paidonpudottamisesta, ja näin syksyisin jokainen haluaa karistaa ne kesällä tulleet kilot pois. Ikävä asia on se, että ylimääräiset kilot ja rasva tulevat nopeasti, mutta niiden karistaminen vie tuplasti, ellei jopa triplasti aikaa siihen verrattuna missä ajassa kilot koppaan ilmestyivät. Lisäksi nykyään erilaiset TV-ohjelmat antavat väärän kuvan siitä oikeanlaisesta tavasta pudottaa painoa, kun liian radikaalein teoin voidaan telkkarissa helposti laihduttaa useita kiloja lyhyessä ajassa. Pääasia kuitenkin on, että mitä hitaammin paino putoaa, niin näin se lihasmassakin pysyy matkassa mukana. Jos liian nopeasti näännyttää itsensä, niin kilot karisevat lihaksista eikä rasvasta. Harva oikeasti jaksaa ottaa painonpudotuksen kärsivällisesti ja luottaa vaan siihen, että kyllä niitä tuloksia syntyy ajan kanssa. Ja hei, en moiti ketään, sillä olen joskus itsekin miettinyt samoin. Mutta silloin ollaan oikeilla jäljillä, kun paino putoaa hyvän hiljaiseen tahtiin, sekä myös silloin, kun omaksuu uudet tavat omassa elämässä ja pitää niistä kiinni painonpudotuksen jälkeenkin. 

Kuitenkaan, aina ei ole kiloja pudotettavana kymmeniä, vaan jos haluaa päästä ihan muutamasta kesäkilosta ja turvotuksesta eroon, niin näillä pienillä teoilla on mahdollista karistaa nopeastikin kesän tuomat nautiskelut pois. Nämä ovat niitä neuvoja, joita jokaisesta lehdestäkin löytyy, mutta kun ne vaan ovat ne, jotka oikeasti tehovat. Suosittelen noudattamaan alla olevia vinkkejä n. 1 – 2 kuukauden ajan, niin varppina jo huomaat eron omassa jaksamisessa sekä siitä, että ne kesäkilot ovat oikeasti karisseet taivaan tuuliin.

 

1. Jätä sokeri pois

Sokerinhimo! Se on kamala asia, kun mielessä on koko ajan vaan sokeri ja karkin syöminen ja mites se turvotus jälkikäteen? Höttöhiilarit vaan kerää nestettä ja turvottavat, joten jos haluaa päästä sokerikoukusta eroon, kantsii lukea tämä kirjoitus ja oikeasti nyt jättää ne karkit sinne kaupan hyllylle. Siis niin helppoa se on kuin se oli tähän kirjoittaminenkin, eli pysy siis lujana. Jätä sokeri (ja muut höttöhiilarit) ainakin kahdeksi viikoksi, jotta huomaat että ei se sokeri pyörikään enää ja ole ainut asia mielessä. Ajatelkaa tämä, että 1g karkkia on 4 kaloria, eli jos syöt 150g karkkia (joka muuten menee ylättävän helposti), niin olet syönyt jo yli yhden kokonaisen lounaan verran eli 600 kaloria. Hups – ihan tosta noin vaan! 

Toki herkuttelua ei kannata kokonaan itseltä kieltää, joten jos haluaa herkutella, niin valitse hyvä proteiinipatukka vaikka iltapäiväkahville tai illalla ruoan jälkeen nautittavaksi, joka vie hyvin karkkihimon mennessään, mutta samalla huolehdit riittävästä proteiinin saannista. Huomioi kuitenkin, että valitse proteiinipatukka, joka ei sisällä sokeria saman verran kuin suklaapatukka sisältää. Nyrkkisääntö on, että proteiinipatukassa saisi olla vain alle 5g sokeria per patukka.

 

2. Jätä myöskin alkoholi pois

Jep, alkoholikin olisi syytä jättää hetkeksi pois, sillä myös alkoholi turvottaa sekä pöhöttää – varsinkin sen näkee naamasta. Alkoholi sotkee täysin kehon nestetasapainon ja kun neste jää kehoon alkoholia juodessa, niin sen vuoksi olosi voi tuntua turvonneelta. Myös nesteinen keho näkyy vaa’alla plussana. Ole siis hetki ilman alkoholia ja juo janoon vettä. Olosi tuntuu paljon paremmalta jo muutaman päivän päästä, usko pois.

 

3. Liiku ja hikoile

Lähde liikkeelle, hikoile ja anna sykkeen nousta kunnolla. Suosi niitä lajeja, joista itse tykkäät ja vaihtelun vuoksi kokeile myös erilaisia tehokkaita ja nopeita intervallitreenejä. Hikoilu auttaa poistamaan nesteitä, joten pääasia on, että liikut. Älä unohda lihasvoimaharjoittelua, vaan lisää liikuntaohjelmaan myös aerobisen harjoittelun rinnalle voimaharjoittelua vähintään kaksi kertaa viikkoon. Lihasvoimaharjoittelun avulla kasvatat lihasmassaa ja mitä enemmän kehossasi on lihasta, niin sen suurempi on perusaineenvaihduntasi. Tässä on hyvä ohjelma kuntosalille alakropan treenaamiseen, joten ei muuta kuin salille hikoilemaan!

 

4. Syö terveellistä ja puhdasta ruokaa – jätä herkut 

Tee itse ruoat ja unohda ravintolasafkat ja take awayt hetkeksi. Kun teet itse ruoan, tiedät myös mitä se sisältää. Erilaiset lisäaineet ja suola myös turvottavat ja keräävät nesteitä kehoon. Syö paljon proteiinia, täysjyvähiilihydraatteja sekä hyviä rasvoja ja muista syödä sopivasti, äläkä vahingossa ainakaan liian vähän vaikka toki pienesti voit miinuskaloreilla olla, jotta rasva palaa. Voit oman kulutuksen arvion laskea kalorilaskurin avulla. Suosi myös hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ja kasviksia, joista saat kuituja. Kuitujen avulla suolisto voi hyvin ja ylimääräinen turvotus vähenee.

 

 

Kuvat & editointi: Anna Nääppä  

 

 

Ei muutaman kesäkilon karistaminen oikeasti ole kovinkaan vaikeaa, kun tekee oikeita ratkaisuja liikunnan sekä varsinkin ruokavalion avulla. Onko joillain jotain muita vinkkejä, joita haluaa jakaa?

Tsemppiä kaikille ja toivottavasti ohjeista on joillekin apua! 

Essi

 

 

 

LUE MYÖS:

Paino ei putoa ja tuloksia ei synny? Missä syy?

Satasen treeni

 

 

SEURAATHAN JO MINUA?

 INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta