Pikainen treeni, mutta tehokas!

juoksutreeni

juoksutreeni

juoksutreenit

intervallitreeni

 

Mä olen tänä kesänä oikein nauttinut juoksemisesta ja sitä on tullut harrastettua paljon erillä tavalla. Välillä pidempää lenkkiä, mutta enemmän kyllä intervallityylisiä harjoitteita. Molemmista tykkään, mutta ehkä intervallitreenit iskevät muhun enemmän. Treeni tuntuu pahalta tehdessä, mutta sen jälkeen fiilis on mahtava. Se tunne, kun olet antanut itsestäsi kaiken ja treeni on ollut onnistunut, jes hei, eiks tuukin ihana fiilis? Jaoinkin tässä jokin aika sitten hyvän treenin, jota teen usein itse ja tämä treeni onkin vähän samanlainen, mutta yhtä hyvä ja tehokas. 

Itseasiassa keksittiin tämä treeni yhdessä poikaystäväni kanssa, kun illalla halusimme tehdä intervallitreenin juoksuradalla, mutta kun molemmat eivät voi treenata samaan aikaan juoksuradalla, sillä mukanamme oli karvakaveri Pontus, niin kätevästi toinen oli Pontuksen kanssa sillä aikaa kun toisella hiki lensi treenatessa. Siitä se ajatus sitten lähti! Muuten, on niin kiva välillä kehitellä treeni ihan lennosta ja huomata kuinka hyvä siitä tulikaan. Ei aina tarvitse olla mitään erikoista suunnitelmaa, jotta kehityt. Jokainen treeni kehittää kyllä 🙂

 

intervallitreeni

 

Itse teen tämän treenin juoksuradalla, mutta voit sen toki muuallakin tehdä. Muista lämmitellä alkuun vaikka juoksemalla yksi kierros juoksuradalla rauhallisella tahdilla ja anna kropan lämmetä kunnolla ennen kuin alat tekemään juoksuharjoitusta. 

 

Juoksuharjoite:

1. Aloita ensin juoksemalla juoksurata 2 – 3 kertaa ympäri (800m – 1200m) kovatehoisella tahdilla. Nyt saa siis hengästyä kunnolla ja pistää sitä töppöstä toisen eteen. Älä hidastele turhaan, vaan juokse melkein maksimivauhtiasi. 

2. Juoksukierrosten jälkeen pidä pieni 2 – 3 minuutin lepotauko ja hengittele rauhassa. Valmistaudu seuraavaan juoksuosuuteen. 

Toista juoksukierrokset 4 – 5 kertaa, riippuen ihan omasta kuntotasosta ja fiiliksestä. 

Juoksuosuuden jälkeen tee kehonpainotreeni:

1. Treenissä on neljä liikettä ja yhtä liikettä tehdään aina seitsemän toistoa.

2. Yhteensä treeniaika on seitsemän minuuttia, eli teet niin monta kierrosta kuin ehdit tuossa seitsemässä minuutissa.

Liikkeet:

1. Kyykky / kyykky hypyllä x 7 toistoa

2. Jalkojen näpäytys x 7 toistoa

(mene miesten punnerrusasentoon ja lähde tuomaan yhtäaikaa polvia rintaan ja sen jälkeen hypäytä jalat takaisin taakse. Tee liikettä mahdollisimman nopeasti).

3. Kulmasoutu x 7 toistoa

(kulmasoudun voi tehdä käsikaiteessa)

4. Punnerrus x 7 toistoa

… ja jatka liikkeiden tekoa koko ajan yhteen putkeen seitsemän minuuttia. Tee toinen kehonpainokierros pienen tauon jälkeen, jos vaan energiaa riittää!

Siinä se, simppeli ja nopea treeni!

 

Kuinka monta kierrosta sait? Minä sain 7 kierrosta 7 minuuttiin, ja olipa treeni, huh!

Iloista viikonloppua ja käy vaikka treeni testaamassa, jes!

Essi

 

 

LUE MYÖS:

Etsitkö rankkaa treeniä? Kurkkaa hyvä treeni täältä!

Omat kauneusrutiinit x 10

 

 

SEURAATHAN JO MINUA?

 INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta