Miltä näyttää ruokapäiväkirja lomalla?

loman ruokapäiväkirja

loman ruokapäiväkirja

ruokapäiväkirja

essi helppi ruokapäiväkirja

ruokapäiväkirja

 

Lomalla haluan hieman panostaa enemmän ruokaan ja silloin ruoanlaitto ei ole ihan suu mutrulla touhuamista, vaan päinvastoin. Kun aikaa on enemmän, on kiva touhuta keittiön puolella ja tehdä välillä vähän erilaista safkaa kuin yleensä. Arkisin mun ruoka koostuu aika pitkälti samoista ruoka-aineista, sillä haluan ruoan nopeasti lapata suuhun, kun olen töistä mennyt suoraan salille ja tulen kotiin nälkäisenä. Usemmiten valmistan jo alkuviikosta loppuviikon safkat, sillä koen sen helpommaksi ja erittäin kätsyksi.

Olen lähiaikoina yrittänyt syödä enemmän kasvisruokaa ja olen koukussa itse tehtyyn hummukseen. On muuten ihan törkeen hyvää, varsinkin tortillasipsien kanssa. Kantsii koittaa ja reseptikin on niin helppo, ettei se voi mennä vikaan, paitsi jos laittaa hieman enemmän valkosipulia kuin pitäisi, heh! Kuitenkin, näin liikkuvana ihmisenä tarvitsen proteiinia n. 1,8 – 2g per painokilo, joten nyt on meneillään tutkimusmatka kasvisruoasta saatavaan proteiinin määrään. Ihan kiva kokeilla linssejä ja erilaisia papuja, niistähän saa kuule vaikka ja mitä ruoka-annoksia tehtyä. Laittakaa ihmeessä vinkkejä ja linkkejä hyviin kasvisruokiin, sillä kaikki vinkit otetaan vastaan ilomielin 🙂 

 

essi helppi ruokapäiväkirja

 

Torstai 3.8.

klo 8.30: Aamulenkki koiran kanssa n. 30 minuuttia

klo 9.15: Kaksi kuppia mustaa kahvia

klo 14.00: Iso kulho itse marinoituja kanan fileepihvejä, kvinoa- ja riisiseosta, itse tehtyä guacamolea sekä chipotlekermaviiliä. Kaikki sekaisin ja maistuu kuule ihan taivaalliselta. Päälle laitan vielä vähän sitruunaa, joka on antaa kivan maun ruokaan. 

klo 17.15: Intervallitreeni n. 30 minuuttia. Juoksuradalla tehtävä hidas – nopea – hidas -juoksu, yhteensä 10 kierrosta, tällä kertaa tosin ilman lihaskuntoa.

klo 19.30: Mustapapuhampurilaisia, joissa sipulia, suolakurkkua, ketsuppia, tomaattia, aamupalajuustoa (sulatejuusto) sekä itse tehty chipotlekermaviilikastike. Kermaviilikastikkeeseen laitoin hieman sitruunaa, 1 valkosipuli, suolaa, hieman majoneesia sekä chipotle -kastiketta. Tuo kastike on ihan mun suosikki! Hampurilaisten pihvi oli tällä kertaa mustapavuista tehty, jotka oli ihan mielettömän hyviä ja kivaa vaihtelua lihalle. Nappasin pihvien ohjeen täältä

 

Perjantai 4.8.

klo 8.30: Aamulenkki koiran kanssa n. 30 minuuttia

klo 9.30: Kaksi kuppia mustaa kahvia

klo 14.00: Itse tehtyjä lihapullia, uunissa paahdettuja porkkanoita sekä itse tehtyjä lohkoperunoita. 

klo 15.00: Kahvia maidolla ja snickers patukka

klo 19.30: 1 banaani

klo 20.30: 35 minuutin kovatehoinen juoksulenkki 

klo 22.00 – 23.00: Kaksi täysjyväleipää, salaneuvos -juustoa sekä kolme kananmunaa. Lisäksi yksi riisipiirakka salaneuvos -juustolla sekä hieman oivariinia. Kylkeen myös n. 125g maitorahkaa, mansikoita sekä mysliä. 

 

Lauantai 5.8.

klo 9.00: Kaksi kuppia mustaa kahvia. Sain nukkua ysiin, sillä oli ihan rättiväsynyt. Olen kova unissani tekemään kaikkea ja muistan kuinka olin yöllä yrittänyt herättää poikaystävääni onnistumatta. Ties kuinka kauan taas olen valveilla ollut ja touhunnut omiani. 

klo 13.30: Plyotreeni (jalkapainotteinen treeni erilaisin hypyin, loikin yms.) n. 30 minuuttia

klo 15.00: Itse tehtyjä lihapullia, uunissa paahdettuja porkkanoita sekä lisäksi itse tehtyjä lohkoperunoita. Mums! Ruuan jälkeen napostelin vielä tortillasipsejä hummuksen kera kahvin kanssa.

klo 21.00: Itse tehtyä pizzaa. Koitin ensimmäistä kertaa tehdä pizzan spelttijauhoihin ja kappas, sehän oli ihan superhyvää! Suosittelen kokeilemaan.

Pizzan täytteinä oli:

– tonnikala, sipuli, tomaatti. jalopeno ja hieman 17%:n pizzajuustoa

– feta, oliivi, tomaatti, punasipuli, tuore herkkusieni ja hieman 17%:n pizzajuustoa

klo 22.00: 125g maitorahkaa mansikoilla, hieman hunajaa ja Paulunsin supermysliä!

klo 22.30: Hieman irtokarkkeja

 

Lisäksi juon vettä päivittäin n. 2 – 4 litraa riippuen siitä, olenko käynyt treenaamassa. 

Jotta ette ihmettele miksi liikuntaa harrastava ei syö aamupalaa, niin tutustukaa pätkäpaastoon. Olen nyt pätkäpaastoa noudattanut noin reilun viiden kuukauden ajan ja se ainakin sopii mulle enemmän kuin hyvin. Myös annokset ovat paaaljon isompia, eli syön n. 2 – 3 isoa ateriaa päivässä, riippuen vähän päivästä, ja että onko viikonlopusta vai arkipäivästä kyse. Olen myös hieman käyttänyt maitotuotteita, sillä mahani voi jo paljon paremmin! Ihanaa syödä taas vähäsen juustoa sekä rahkaa, josta saa helposti ja kätevästi proteiinin tarpeen täytettyä. Ja ai niin, luin On my way -blogista herkullisista avokado- ja fetapaahtoleivistä ja olen niitä sitten mutustellut menemään melkein koko viime viikon. Paahda siis paahtoleipä ja levitä fetaa sekä avokadoa leivän päälle. Itse laitoin vielä tomaattia ja voi mums, on niin herkullista! 

Ja muuten, lasken melkein joka päivä oman proteiinin, hiilihydraatin sekä rasvan määrän kalorilaskurin avulla, sillä haluan varmasti syödä tarpeeksi. Näin pätkäpaastoa noudattavana, kun annokset vähenevät, niin haluan pitää huolta etten vaan syö vahingossa liian vähän ja että saan kaikki kalorit täyteen mahdollisesti vain kahdesta annoksesta per päivä. Kuulostaa varmaan hurjalta, kun rasvanpolton (laihduttamisen) osalta ja ihan siis yleisesti terveellisiin elämäntapoihin on myyty ”syö monta ateriaa päivässä” -tapa. Kaikilla on omat tavat syödä, eikä niiden tarvitse mennä tietyn mallin mukaan 🙂

 

Mutta mutta, palasin tänään töihin kahden viikon loman jälkeen ja nyt voin sanoa kyllä, että akut on niin ladattu. Oli sen verran rento loma että! Onko ruudun takana vielä lomailijoita vai onko arki lähtenyt jo rullaamaan loman jälkeen?

Tsemppiä kaikille uuteen viikkoon!

Essi

 

 

KUVAT: ANNA NÄÄPPÄ 

 

LUE MYÖS:

Vinkkejä treenipukeutumiseen

Lempeä currykanakeitto

 

 

 

SEURAATHAN JO MINUA?

 INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta