Lempeä currykanakeitto! Mumskis!

 

Tämä lempeä currykanakeitto on sitten niin suussa sulavaa, että piti näin kesälläkin sitä tehdä. Syön paljon keittoja talvisin tai muuten vaan vähän kylmemmän sään aikaan, sillä kesäisin ei kuumia keittoja juurikaan tee edes mieli. No nyt sateisena päivänä päätimme poikaystäväni kanssa kokkailla pitkästä aikaa tätä lempeää kanacurrykeittoa. Itse en ole tätä ihanaa keittoa keksinyt, vaan reseptin sain aikoinaan työkaveriltani, kun pääsin enemmän curryn makuun. Joskus currymauste ei uponnut minulle yhtään, mutta nyt se on käytössä useastikin.

 

 

Tästä reseptistä voi helposti tehdä vegaaniversion, jättämällä pois koskenlaskijan sekä lihan. Lihan sijasta käytä vaikka tofua sekä koskenlaskijan ja normaalin kerman sijasta käytä kaura- tai kookoskermaa. Tein kolminkertaisen määrän keittoa ohjeeseen verrattuna, sillä söimme siitä muutamia päiviä. 

Herkkukanakeitto (4 hengelle):

n. 350g broilerfilettä 

1 punainen paprika

1 sipuli

3 isoa perunaa

0,5 dl täysjyvävehnäjauhoja (itse käytin alle puoli desiä)

6 dl vettä

1 kpl kasvisliemikuutio (itse käytän luomua, joka ei sisällä natriumglutamaattia)

2 dl kevytkermaa (itse käytin Flora 6%:n ruokakermaa)

puolikas paketti koskenlaskijajuustoa

 

Osta kanafileepihvejä ja laita ne marinoitumaan n. 2 tuntia ennen keiton tekemistä. Marinaadiin laita valkosipulia, currymaustetta, suolaa sekä hieman öljyä.

Leikkaa sopivia kanafileepaloja pannulle, ruskista liha ja lisää joukkoon sipuli sekä paprika. Kuullota hetki. Laita kattilaan jo valmiiksi kiehumaan vesi sekä lisää sekaan kasvisliemikuutio. Kun kattilassa vesi kiehuu, laita perunat kattilaan.

Lisää vehnäjauho kana-paprika-sipuli -sekoituksen joukkoon ja lisää hieman vettä. Siirrä pannulta sekoitus kattilaan ja lisää kerma. Kun neste kiehuu, keitä keitto kypsäksi ja lisää lopuksi koskenlaskijajuusto. Anna juuston sulaa ja tarkista maku sekä lisää tarvittaessa mausteita.

Nam, keitto on valmis nautittavaksi ja kylkeen sopii mainiosti pala ruisleipää. 

 

 

Tämä keitto on aika simppeli tehdä, joten ei muuta kuin kokeilemaan! Ja jos koklaatte, niin kertokaa mitä piditte 🙂 Omiakin hyviä vinkkejä erilaisista keitoista saa ehdottomasti jakaa.

Ihanaa sunnuntain jatkoa!

Essi

 

LUE MYÖS:

5 x myyttiä heraproteiinista

Miten taltuttaa herkkuhimot?

 

 

SEURAA MINUA:

 INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta