Noudatatko kesädieettiä?

kesädieetti, dieetti, ruokavalio

kesädieetti, dieetti, ruokavalio

kesädieetti, dieetti, ruokavalio

kesädieetti, dieetti, ruokavalio

ruokavalio kesällä

kesädieetti, dieetti, ruokavalio

 

Noudatatko sinä nyt kesäaikaan jotain dieettiä tai minkälaisia ruokatottumuksia sinulla kesällä on? Tarkoitan kesäruokavaliolla nyt fiilispohjaista ja terveellisistä ainesosista koostuvaa ruokavaliota, sopivasti kuitenkin herkutellen. Alla on mun vinkkejä siitä, miten pysyä kunnossa, mutta kuitenkin niin, että voi nauttia kesästä ja herkuista. Talvella yleensä syön aika pitkälti samoja ruokia, mutta kesällä on kiva kokeilla uusia grilliherkkuja. 

 

Miten samanlaiselle kesädieetille pääsee?

1. Nauti ruoanlaiton rentoudesta ja tekemällä ruoat grillissä. Kuinka hyvältä grilliruoka voikaan maistua ja olla niin nopeaa ruoanlaittoa? Homejuusto grillattujen kanojen päällä ja mansikkaa salaatissa on vaan niin jotain taivaallista, nam! Jätä ne makkarat hyllylle ja loihdi hyviä kanafileitä hyvin maustettuna tai kokeile vaikka että miltä jauhelija-kesäkurpitsaveneet maistuisivat grillissä tehtynä. 

2. Syö paljon marjoja sekä ihania vihanneksia. Käy torilla, fiilistele, osta ja nauti! Laita myös marjoja talven varalta pakkaseen. Talvella aina kiroan sitä, miksi en laittanut enempää marjoja pakkaseen, kun ne aina loppuvat liian aikaisin kesken. Marjat ovat niin superkalliita kaupassa, argh!

3. Laita veteen mansikoita, appelsiinia, kiiviä – omia lempperimarjoja tai hedelmiä! Ai että kun vesi maistuu freesiltä ja paremmalta! Muista juoda paljon varsinkin lämpiminä päivinä vettä, jotta pysyt nesteytettynä.

4. Syö ulkona ja nauti lämpimistä päivistä. Ulkona syömisessä on vaan sitä jotain ja ulkona ruoka vaan mulle maistuu niin paljon paremmalta. Eikä ihme, kun syömme sisällä reippaasti yli puolet vuodesta katsomalla ulos pimeyttä ja lunta. Mites ois muutto Espanjaan? 🙂

5. Nauti ruoan kanssa lasillinen viiniä tai kuplivaa, mutta pidä huolta ettei ihan joka päivä tätä tapahdu. Sateisina päivinä voi juoda marjoilla maustettua vettä, niin pysyy alkoholin käyttö aisoissa – ainakin Suomessa, heh!

6. Pyöräile ravintolaan ja nauti hyvä ruoka-annos miettimättä sitä, kuinka paljon öljyä ja/tai voita on sen kalan paistamiseen käytetty. Kesädieetillä voi vaan päättää, että tasapainoisella ruokavaliolla on mahdollisuus nauttia välillä myös ravintolaruokaa ja nautiskella siitä, ettei itse aina tarvitse kokkailla. Välillä valmis pöytä on vaan niin superia. Samalla hoituu liikunnan harrastus, kun nappaat pyörän messiin tai kävelet raflaan. 

7. Käy jäätelökiskalla ja nauti kylmästä jädestä lämpimänä päivänä. On muuten super juttu salitreenin jälkeen, kantsii koklata 😉 Kesään kuuluu jätski ja kesään kuuluu lämpimät ilmat, mutta hmm, jos ei ole lämpimiä ilmoja, niin syö jätskiä silti, heh! Mun lemppari on ehdottomasti vaniljajätski ja tuoreet mansikat. Syö maltilla herkkuja, niin tasapainoisella ruokavaliolla ei ylimääräisiä kiloja synny kesän aikana. 

 

Onko teillä omia vinkkejä ”kesädieettiin”?

Jes hei, koko viikonlopuksi on luvattu aivan ihanaa säätä. Joten eiköhän nautita! 

Ihanaa viikonloppua tyypit!

Essi

 

ps. olisiko teillä jotain ideoita siitä, että mistä aiheista haluaisitte postauksia? Jaa oma ideasi.

 

 

LUE MYÖS:

Paino ei putoa ja tuloksia ei synny? Katso voiko asialle tehdä jotain.

Mitä on hyvinvointi?

 

 

SEURAA MINUA:

 INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

Essi

2 vastausta artikkeliin “Noudatatko kesädieettiä?”

  1. Onpas sulla ihania kuvia täällä! Mielenkiintoisia on aiheetkin, luen mielelläni myös hyvinvoinnista ja jonkun verran siitä kirjoittelen itsekin omassa blogissani. Klikkaan ehdottomasti blogisi lukulistalle! Kivaa viikonjatkoa 🙂

  2. Voi että, ihana kuulla! <3 Kiitokset. Nämä ihanat kommentit aina piristävät päivää! 

    Kivaa viikon jatkoa myös sinne ja minäpäs kurkkaan myös sinun blogisi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta