Treeniohjelmani kesälle

kesän treeniohjelma

kesän treeniohjelma

kesän treeniohjelma

kesän treeniohjelma

 

Nyt kyllä huomaa kesän tulleen, kun kuntosali alkaa olemaan tyhjempi ruuhka-aikoina ja kun ihmiset ovat lähteneet ulos lenkille tai treenaamaan. On välillä ihan hyvä vaihdella omaa treeniohjelmaa, antaa erilaista ärsykettä lihaksille sekä myös omalle mielelle ja keholle. Paras ajankohta siihen on ehdottomasti mun mielestä kesä. Kesällä on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja, mitä voi salitreenin sijasta tehdä ja motivaatiokin pysyy matkassa mukana, kun voi välillä mennä tekemään ulos vaikkapa kehonpainotreeniä kuntosalitreenin sijasta. 

Kesällä muutan hieman omaa treeniohjelmaani ja pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon ulkona. Minulle tulee aina vähän huono omatunto, kun pitäisi mennä salille ja aurinko paistaa ihan kirkkaalta taivaalta. Suomessa kun emme yhtään osaa sanoa, että kestääkö lämpimiä päiviä koko kesän ajan, niin silloin itse ainakin haluan hyvistä kesäpäivistä nauttia. Onko siellä ruudun takana myös samanhenkisiä tyyppejä?

Koska haluan pitää lihaskuntoani samalla tasolla kuin nyt, niin teen kuitenkin kaksi kuntosalitreeniä kesällä, mutta pyrin pitämään ne nopeina ja tehokkaina n. 45 – 60 minuutin sessioina. Teen yhden ylävartalon treenin ja yhden alavartalon treenin, ja joissa on pääasiassa isoja sekä raskaita liikkeitä eristävien liikkeiden sijaan. Ja tiesittekö, että viikossa kahdella kuntosalitreenillä pidät lihaskuntoasi yllä, mutta kolme treeniä viikossa on jo kehittävää. Näin voit ihan rauhassa vähentää kesällä kuntosalitreenien määrää ja halutessasi siirtää treenit ulkosalle. 

 

kesän treeniohjelma

kesän treeniohjelma

kesän treeniohjelma

 

Viikon treeniohjelmani kesällä näyttää tältä:

– kaksi kuntosalitreeniä (ylä- ja alakroppa)

yksi plyometrinen treeni (korvaa alakropan kuntosalitreenin)

– 1 – 2 intervallitreeniä (pääasiassa porras- ja mäkijuoksuja tai juoksuradalla tehtävä intervallitreeni)

– yksi tasasykkeinen reipas kävely- tai juoksulenkki

 

Tuo määrä liikuntaa on itselleni sopiva, sillä intervallitreenit ja muut aerobiset treenit ovat hyvin nopeita tehdä ja pääsen melkein kotiovelta ne jopa tekemään. Mikäli jokin viikko kalenteri näyttää punaista, niin en ota stressiä siitä mikäli viikon treenimäärä onkin jokin viikko hieman alhaisempi. Kannattaa aina liikkua siten, ettei siitä tule stressiä ja niin ettei se tunnu hosumiselta. Mieluiten muutama hyvä ja tehokas treeni kuin monta huonoa. Myös kannattaa kuunnella kehoaan ja jos tuntuu, että kroppa ei ole vielä edellisestä treenistä palautunut, niin mene mieluummin ihan kävelemään ja palauttelemaan lihaksia.

Pidän aina vähintään yhden lepopäivän viikkoon ja pyrin pitämään ulkotreenit maksimissaan n. 30 minuutin pituisina. Muistakaa, että intervallitreeneissä kun annat kaikkesi, niin työosuus olisi hyvä pitää n. 20 – 25 minuutin pituisina. Muista myös alkuun lämmitellä ja loppuun jäähdytellä lihakset. Jo 20 minuutissa saat tehtyä ihan super hyvän ja tehokkaan treenin, eikä niitä rappusia tarvitse tunnin ajan ravata edestakaisin. Pääasia on, että hieman suunnittelet ensin, mitä aiot tehdä ja teet täysillä. Jes!

 

Lisää vinkkejä intervallitreeneistä:

Intervallitreeni kuntopyörällä (jonka voi myös tehdä ulkona)

4 minuutin hikinen tabatatreeni

Intervallitreeni kehonpainolla

 

Muutatteko itse jollain tavalla treeniohjelmaa kesällä?

Iloista treenausta kaikille, ulkona tai sisällä 🙂

Essi

 

ps. Muista äänestää The Blog Awards 2017 blogisuosikkiasi!

 

 

 

KUVAT: ANNA NÄÄPPÄ 

 

LUE MYÖS:

Vinkit lomatreeneihin!

Miten taltuttaa herkkuhimot?

 

 

SEURAA MINUA: INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta