Mikä on otollisin aika päivässä treenata?

otollisin aika treenata

koska treenata

mikä on otollisin aika treenata

 

Jokaisella on omat rutiininsa, myös treenauksen osalta. Joku käy aikaisin aamulla treenaamassa, kun muut vielä nukkuvat. Iltavirkut kun taas pumppailevat iltamyöhään. Kaikki me olemme erilaisia ja jokaisella meistä on se tietty hetki päivässä, kun tunnemme olomme energiseksi, treenifiilistä löytyy, rauta liikkuu tai juoksu kulkee. Pyrin itse käymään vapaapäivinä n. klo 11.00 – 12.00 sekä arkisin töiden jälkeen n. klo 15.00 – 16.00 aikoihin liikkumassa tai kuntosalilla, sillä koen noiden aikojen olevan minulle parhaimpia treenauksen suhteen. Saan myös silloin itsestäni kaikki mehut irti, vaikka välillä voikin olla alkuun väsynyt fiilis. Kyllä se treeni-into siellä puskee kuulkaa, sillä koen sen olevan hauskaa 🙂 Myöhään iltaisin minulla ei olisi mitään saumaa lähteä liikkeelle, sillä olen jo valmis yöpuulle silloin, heh! Jos saisin päättää, niin treenaisin aina aamupäivästä ja viime vuonna opintovapaalla ollessani olikin luksusta treenata just silloin kuin siihen oli paras hetki. Olen siis pirteimmilläni, kun olen ollut hetken hereillä ja hieman touhunnut jotain. Jos menisin töiden jälkeen suoraan kotiin, niin helposti löytäisin itseni sohvalta pikku nökkäreiltä. Onko jollekin käynyt niin?

Mielestäni pääasia on löytää itselle sopiva ajankohta treenata, oli se sitten aikaisin aamulla, keskellä päivää tai illalla myöhään. Treenin ajankohdalla ei ole tutkimusten mukaan mitään merkitystä siihen, että lihas kasvaisi esimerkiksi aamupäivän treeneissä enemmän kuin illalla. Ei. Harhaluuloja ne ovat, jos joskus tuollaista on kuullut. Lihas kasvaa, kun siihen on aiheutettu mikrovaurioita sekä kun antaa lihakselle tarvittavan levon. Eli pitää jaksaa treenata, jotta lihaskin kasvaa. Ja pikku nökkäritkään ei välillä haittaa yhtään, ovat vaan lepoa kropalle, joten turha niistä on potea huonoa omatuntoa 😉 Nökkärit on parasta. Muovaa siis oma treeniajankohta sen mukaan, että milloin jaksat treenata ja pääasia on myös, että keskittyy itse treeniin ja treenattaviin lihasryhmiin. 

 

otollisin aika treenata

otollisin aika treenata

 

Muutamia asioita treeniajan valitsemiseen:

– jos treenaat iltamyöhään ja et muutenkaan saa helposti unta, niin aikaista treeniä muutamalla tunnilla. Raskas treeni voi aiheuttaa unettomuutta, haitata unenlaatua sekä myös häiritsee palautumista. Iltamyöhään voi toki myös treenata jos se sopii omiin aikatauluihin ja virtaa on. Se ei nimittäin ole mikään este kehittymiselle. Pamauta siis salille vaan vaikka kello 23.00 jos siltä tuntuu 🙂

– iltatreenien jälkeen muista vielä syödä kunnollinen ateria, jotta palaudut treenistä kunnolla. Pelkkä palautusjuoma ei riitä treenin jälkeiseksi ateriaksi. Syö treenien jälkeen kunnollinen ateria n. 1 – 2 tunnin sisällä. Täällä on kerrottu hieman, että miksi kunnollinen ateria pitää treenin jälkeen nauttia.

– mikäli olet aamuihminen treenien suhteen, mutta aamupalan suhteen et. Ei hätää hei. Voit hyvin treenata tyhjällä vatsalla (kurkkaa täältä, että miksi) tai juoda kevyen heraproteiinijuoman ennen treeniä jos tyhjällä vatsalla treenaus ei ole sinun juttusi. 

– treeni on aina kehittävä ja jokaisesti treenistä on hyötyä, vaikka joutuisitkin treenaamaan itsellesi ei niin sopivaan ajankohtaan ja vaikka alkuun salille lähtö ei houkuttanut yhtään. Kun teet, tee täysillä. Oli sitten sinulle oikea aika treenata tai ei. Keho kuitenkin tottuu ja pian ”väärään ajankohtaan” treenaaminen voi hetken päästä tuntua jo todella hyvältä ja antoisalta. 

– Älä ota paineita, mikäli naapurisi painelee salille jo aamuviideltä. Nuku mieluummin hyvät ja pitkät yöunet, annalle keholle lepoa ja mene salille kun siltä tuntuu. Treenaa siis ihan omien tuntemusten ja aikataulujen puitteissa. Treenauksen pitäisi kuitenkin olla hauskaa ja jossa pitää itsensä haastaa!

 

Onko sinulla joku tietty hetki päivästä kun painelet salille hymyssä suin?

Ja hei, nuo kuvat. Mitä mieltä olette? Itse olin ihan suu auki, kun ystäväni Anna ne minulle lähetti, w a u ! Kurkatkaa Annan instagram tilit täältä ja täältä sekä laittakaa seurantaan! Sieltä saa inspistä ja ihanan hyvää fiilistä.

Oikein kivaa alkanutta viikkoa! Toivotaan aurinkoa, eiks je? 🙂

Essi 

 

KUVAT: ANNA NÄÄPPÄ

 

Lue myös:

Super hyvä kiertoharjoittelutreeni. Nappaa talteen ja kokeile.

Miten saada kiinteät käsivarret? Tässä mun ehdoton vinkki

 

Seuraa minua:

Instagram

Facebook

Bloglovin

Essi

2 vastausta artikkeliin “Mikä on otollisin aika päivässä treenata?”

  1. Siis aivan mielettömät noi kuvat! Ihanat värit ja kaunis sinä 🙂

    Mulla vähän vaihtelee, että treenaanko mieluummin aamulla vai illalla. Aamulla saattaa olla vähän takkuista, mutta tykkään siitä, että sitten voi loppupäivän vaan relata kun homma on hoidettu alta pois. Aamutreeni saa myös aineenvaihdunnan kivasti liikkeelle! Iltaisin askel ei toisaalta tunnu niin raskaalta ja treeni on ehkä siinä mielessä tehokkaampi. Fiiliksen mukaan!

  2. Oi, kiitos ihanasta kommentista Kati <3 Ja itsekin kyllä yllätyin kuinka kivat kuvista tuli. Anna on niin paras! 

    Se on jännä miten kaikilla on ne omat rutiinit ja mun mielestä on hyvä kuunnella itseään liikkumiseen suhteen, tai no, kaiken kanssa 🙂 Ja just fiiliksen mukaan! 

    Kivaa viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta