Miten saada kiinteät käsivarret? Tässä mun ehdoton vinkki.

miten saada kiinteät kädet

miten saada kiinteät kädet

miten saada kiinteät kädet

 

Kun kuulee naisten toiveita omasta kropasta, on yleensä kiinteät käsivarret sekä pyöreä pylly niitä, joiden eteen tehdään juurikin mitä vain. Ja eihän siinä mitään pahaa ole, ihan hyvä jos on jokin tavoite mitä lähteä tavoittelemaan. Toiveet ja unelmat on tehty toteutettaviksi, eiks je? 🙂 Kuitenkin kiinteiden käsivarsien salaisuus löytyy keittiön puolelta, eli ruokavalion pitää olla kohdillaan, että ylimääräinen rasva saadaan katoamaan ja siten saadaan käsivarret myös kiinteämmäksi, samoin kuin koko vartalo. 

No mutta, jos haluaa kiinteät käsivarret ja alleista eroon, niin mitä jos kertoisin, että kun panostat ”allien hävitys” -projektiin ja teet kiinteiden käsivarsien toivossa ojentajalihakselle treeniä paljon, ei se itsessään polta rasvaa sieltä alleista, vaan mahdollisesti kasvattaa ojentajalihasta, joka taas saa näyttämään käsivarret suht isoilta? Täytyy muistaa, että ojentajalihas on suurempi kuin hauislihas, ja kun sille annetaan sopivasti ärsykettä, niin silloin lihas myös kasvaa. Tämä siis voi aiheuttaa sen, että vaikka sinulla olisi suht kiinteät käsivarret, niin silti ne voivat näyttää melko isoilta, kiitos hyvien ojentajatreenien. Suurin virhe mielestäni on siis tehdä monia erilaisia harjoitteita pelkästään ojentajalihakselle, jossa toistojen määrää tai painoa on kasvatettu. Ja mitä enemmän laitat painoa, niin suuremmalla todennäköisyydellä myös saat ojentajalihaksesi nopeammin kasvamaan. 

Rasvanpolttoa ei siis voi kohdistaa halutessaan vaan yhteen osa-alueeseen vartalossa, vaan rasva palaa koko kropasta, ja uskokaa tai älkää, toivoisin asian kyllä olevan eri tavalla, heh 🙂 Joillekin rasvaa kertyy enemmän reisiin tai pakaroihin, kun toisella taas vatsaan tai käsivarsiin. Kaikki me olemme erilaisia ja omistamme erilaisen genetiikan. Itse omistan vartalon, johon kertyy rasvaa ensimmäisenä käsivarsiin sekä etureisiin ja sieltä se myös katoaakin viimeisenä. Ei ehkä omasta mielestä ihan ideaali tilanne, mutta onneksi on erilaisia vinkkejä, joilla voi ulkonäköjään ”vähän” huijata ja on tärkeää hyväksyä omat huonot puolet, ja siten olla tyytyväinen hyvistä puolista 🙂 Kauan aikaa sitten hinkkasin itse kiinteiden käsivarsien toivossa ojentajalihaksia ja kappas, niissä on nyt sen verran lihasta, että käsivarteni näyttävät mielestäni tietyssä kulmassa suht isoilta. Ja olen ihan sinut nyt sen kanssa. Olen itse sellainen, että opin kaiken kyllä kantapään kautta, heh!

Eli tärkeää rasvanpoltossa ja kiinteiden käsivarsien metsästyksessä on ruokavalio. Vain syömällä terveellisesti sekä alle kulutuksen voi polttaa rasvaa, siitä ei nyt pääse yli eikä ympäri. Tärkeää on myös treenata ojentajalihasten ympärillä olevia lihaksia ja saada näin illuusio kiinteämmistä käsivarsista. Useasti keskitymme bodaus tyyliseen treenaamiseen, jossa ajatusmaailmana on, että muokatakseen lihaksia, on hauis -sekä ojentajalihaksia treenattava. Kuitenkin mielestäni on tärkeää keskittyä ympärillä oleviin lihaksiin, jotka tulevat tukemaan sitä, että käsivarret näyttävät hoikilta ja muokatuilta. Puhun nyt olkapään ja selän lihaksista, jotka jätämme vähemmälle huomiolle, kun katseemme on täysin käsivarsien kiinteyttämisessä ja ojentajalihaksen treenaamisessa. Kun annamme enemmän olkapään sekä selän lihaksille ärsykettä, ne myös kasvavat ja samalla saat ojentaja -sekä hauislihakset töihin, kuitenkaan niitä liikaa kasvattamatta. 

 

miten saada kiinteät kädet

 

Tässä on muutama hyvä old school -liike olkapään sekä selän lihaksille, joissa myös saadaan monta muuta lihasryhmää työnskentelemään. Eli saadaan ärsykettä sopivasti myös hauis -sekä ojentajalihaksiin, mutta tarkoitus ei ole kohdistaa pelkkää treeniä alueelle, johon ei haluta paljon lisää lihasmassaa. Muistakaa myös, että mitä isommat olkapään lihakset ovat, sitä kiinteämmiltä kädet vaikuttavat. Sama selän kanssa, leveä selkä saa näyttämään vyötärön kapeammalta sekä myös käsivarret kiinteämmiltä. Eli hei, tässä mun vinkit, joten ei muuta kuin koklaamaan 🙂

 

Liike 1. Pystysoutu (voi tehdä tangolla taikka käsipainoilla ja joko leveällä tai kapealla otteella)

Liike 2. Ylätalja (leveällä otteella)

Liike 3. Punnerrus (voi tehdä myös jotain vasten taikka jos haluaa haastaa itsensä, niin pitää jalat korokkeella)

Liike 4. Kulmasoutu T-tangolla (myös normaali kulmasoutu tangolla tai koneessa käy)

Liike 5. Dippipunnerrus (jos taas haluaa haastaa itsensä, niin laittaa jalat toiselle penkille)

Liike 6. Pystypunnerrus (voi tehdä tangolla seisten taikka käsipainoilla)

 

Kannattaa tehdä jokaista liikettä 3 sarjaa ja raskasta 10 – 12 toistoa. Tämä treeni on muuten ihan kokonaisvaltainen yläkropan treeni, jonka voi lisätä joka viikkoiseen ohjelmaan halutessaan. Treeni talteen ja kokeilemaan, jes!

 

Energistä viikkoa tyypit!

Essi

 

 

Lue myös:

Syön pätkäpaaston mukaisesti. Mitä se oikein tarkoittaa?

Mitä tehdä jos turvottaa?

 

Seuraa minua:

Instagram

Facebook

Bloglovin

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta