Miksi ja mitä kannattaisi syödä ennen treeniä?

essi helppi, mitä syödä ennen treeniä, mitä syödä, ruokavalio

essi helppi, mitä syödä ennen treeniä, mitä syödä, ruokavalio

essi helppi, mitä syödä ennen treeniä, mitä syödä, ruokavalio

 

Jos treenit lähestyy, mutta tuntuu että energiaa ei ole, voi syy olla ihan siitä, että on unohdettu syödä ja antaa keholle ravintoa. Itselläni on käytössä pätkäpaasto -syömistapa, josta syystä itse välillä treenaan tyhjällä vatsalla. Minulle se toimii ja pätkäpaastossa treenit kulkee, kun sitä on noudattanut jonkin aikaa ja keho on siihen tottunut. Joillekin tämä minun tapani toimii ja joillekin ei. On tärkeää itse kuunnella omaa kroppaa ja tehdä asiat niin kuin ne itselle sopivat. Kuulkaas, ei ole yhtä ja oikeaa tapaa syödä ja treenata. Kunnollinen ravinto antaa energiaa ja silloin treenitehotkin kasvavat. Jos tuntee olonsa salille tai liikkumaan mennessä vetämättömälle, taikka että treenit ei kulje, kannattaa silloin syödä ennen treeniä taikka juoda jonkin treeniboosteri, kuten ihan tavallinen kahvi 🙂 Muista treeniboostereita en käytä, enkä niihin ole juurikaan perehtynyt.

 

essi helppi, mitä syödä ennen treeniä, mitä syödä, ruokavalio

 

Mikä olisi hyvä välipala ennen treeniä?

– täysjyvä -/tai moniviljaleipää, kalkkunaleikettä, juustoa, kasviksia sekä halutessaan kananmuna lisukkeeksi

– kaurahiutaleita, marjoja, maapähkinävoita ja/tai pähkinöitä sekä raejuustoa/kananmunan valkuaisia

– luonnonjogurttia, kreikkalaista jogurttia tai rahkaa, marjoja ja/tai banaani

– raejuustoa, omena/banaani tai jokin muu iso hedelmä. Lisukkeeksi vielä pieni kourallinen cashewpähkinöitä

– smoothie (esimerkiksi: rahka, jogurttia tai heraproteiinijauhetta, marjoja, banaania, mustikkakeittoa, maapähkinävoita)

– riisikakkuja, mansikkaa, banaania, maapähkinävoita (ihan super hyvä kombo, suosittelen) sekä heradrinkki 

– kunnollinen lounas; kanaa / kalaa / lihaa, paljon salaattia ja/tai kasviksia sekä jokin hiilihydraatin lähde kuten riisi tai pasta

 

Ennen treeniä kannattaa syödä ravintorikasta sekä hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja, jotka auttavat vetämään rankankin treenit loppuun. Myös hyvästä rasvan lähteestä saat energiaa (ei kuitenkaan liikaa rasvaa kannata nauttia ennen treeniä) ja joka aterialla kannattaisi kannattaisi nauttia myös  n. 20g proteiinia. Myös nestetyksestä on pidettävä huolta. Mikäli ei juo vettä riittävästi, voi nestevajaus laskea treenitehoja. Muista juoda päivän aikana n. 2 – 3 litraa.

Koska kannattaisi syödä?

Ennen treeniä kannattaisi syödä n. 30 min – 1,5 tuntia ennen, joka on täysin yksilöllistä. Itse pystyn syömään pienen välipalan 30 minuuttia ennen kovaakin treeniä, mutta isomman lounaan jälkeen sulattelen n. 2 tuntia. Välipalan on hyvä olla helposti sulava ja tarpeeksi pieni, ettei mahaa kivistä syömisen jälkeen, mikäli treeneihin on tarkoitus mennä melkein heti syömisen jälkeen. Joskus liian suuri annoskin voi viedä mehut treenistä kun maha on pullollaan ruokaa.

 

Onko sinulla joitain hyviä vinkkejä tai suosikki välipaloja, mitä nautit ennen treeniä? 

Intoa treeneihin, jes!

Essi

 

Kuvat ja editointi – Anna NääppäAnnalla -blogi

Klikkaa myös Annan valokuvaukseen painottuvaan instagram tiliin täältä (klik) ja nauti ihanista kuvista 🙂

 

Lue myös:

Super hyvä kiertoharjoittelu! Nappaa ohje talteen ja kokeile.

Mitä tehdä jos turvottaa?

 

Seuraa minua:

Instagram

Facebook

Bloglovin

Essi

3 vastausta artikkeliin “Miksi ja mitä kannattaisi syödä ennen treeniä?”

  1. Moi! Yritin käydä kurkkimassa ihanan Nike-collegesi ostopaikkaa Instastakin, ja sinne päädyttyäni hämmennyin. Miksi ihmeessä tilisi on täynnä kuvia perseestäsi? Eikö kaltaisesi ilmeisesti urheilusta tykkäävä nainen osaa tuoda itsensä jotain muuta kauttakin esiin? Hämmentävää!

  2. Moikka ja kiitos kommentista. Paita on JD Sportilta ostettu, jossa muutenkin on kaikkea ihanaa 🙂 Ja harmi että näit vain takapuoleni instagram kuvissa. Se ei nyt tarkoitus ole ollut, vaan kuvat on mun mielestä sporttisia 🙂 

  3. Vierailijalle vinkiksi että urheilu aiheisia blogeja löytyy muutama muukin jos tämä ei kiinnosta. ( aika usein niissä kyllä perseitä kuvataan/treenataan) Ja paidan ostopaikka olisi ollut äärettömän helppo googlata kolmella sanalla ( Nike, paita, gollege…)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta