Pääsiäisviikon treenit

treenipäiväkirja

treenipäiväkirja

treenipäiväkirja

 

Mennään pääsiäisviikon treeniviikkoon. Miltä se oikein näytti? Hmm, katsotaan! Aikaisemmilla dieeteillä olen treenannut kuntosalilla neljä kertaa viikossa, tehnyt kaksi intervallitreeniä sekä yhden tasasykkeisen juoksulenkin tai todella reippaan kävelylenkin. Pidin hetken breikin liiallisesta aerobisesta massakauden vuoksi, jotta kehoni toimisi joskus seuraavalla dieetillä vähemmällä aerobisella määrällä ja eihän massakaudella kannata kovin paljon aerobista muutenkaan harjoitella. Tein vain rauhallisia kävelylenkkejä koiran kanssa ja joskus ehkä ulkona nopean kehonpainotreenin, intervallityylisenä. Täytyy muistaa, että keho adaptoituu tiettyyn määrään liikuntaa sekä samanlaiseen liikuntaan, ja mikäli haluaa joskus kiristää kuntoaan, niin ei koko ajan kannata tehdä liikaa aerobista, ainakaan samalla tavalla. Muutenhan dieetillä neljä kertaakin aerobista harjoittelua voi olla määrä, joka ei enää toimikaan samalla tavalla kuin ennen. Mitäs jos teet jo neljä aerobista viikossa, niin miten dieetin edetessä ajattelit kiristää ruuvia, jos ruokavaliosta tai kuntosalikertojen osalta sitä ei ole enää mahdollista tehdä? Eli kropan totuttaminen johonkin liiallisuuteen, voi sillä olla harmillisen huonot lähtökohdat vaikka esimerkiksi dieetille lähtiessä.

Nyt nykyisellä dieetillä olen tehnyt kaiken aivan täysin erilailla kuin ennen. Herkuttelen maltilla joka viikko, syön pätkäpaaston mukaisesti ja olen vähentänyt yhden aerobisen treeniohjelmasta. Ja miksi näin? Halusin testata vähän armollisempaa dieetin muotoa sekä sitä, että kuinka pitkälle pääsee neljässä tai viidessä kuukaudessa vähän vähemmällä aerobisen määrällä. Okei, siis paljon hitaampaa tämä on, mutta koen, että tämä on minulle paljon parempi vaihtoehto kuin entiset liian tiukat dieetit. Aerobisen vihaajille sen verran, että hyviä tuloksia saa jo pelkästään sillä, että tekee kuntosalilla isoja moninivelliikkeitä sekä laittaa ruokavalion kuntoon. Ei siis tarvitse olla hinkkaamassa sitä crosstraineria koko ajan 😉

 

treenipäiväkirja

treenipäiväkirja

treenipäiväkirja

 

Pääsiäisviikon treeniviikko näytti tältä:

Maanantai:

Jalka, pakara -ja keskivartalotreeni yhdessä ystäväni kanssa. Teimme hänen ohjelmansa alakroppatreenin ja mielestäni on kiva vaihdella uusia juttuja omaan treenaamiseen. Vinkki siis kaikille niille, jotka haluavat uudistusta treeneihin tai ihan vaan vähän vaihtelua. Ottakaa siis ystävä messiin ja suunnitelkaa kiva päivän treeni yhdessä!

Tiistai: 

Selkä, hauis -ja rintatreeni

Keskiviikko:

Lepopäivä

Tostai: 

Olkapäät ja ojentajat, ja mukana myös poikaystäväni. Harvinaista herkkua!

Perjantai:

Innostuttiin tekemään Svedu -treeni yhdessä poikaystäväni kanssa. Jo toinen treeni yhdessä, just kiva hei 🙂 Saimme tehtyä kaksi kokonaista rundia ja aloitettiin jo kolmatta, niin että teimme kaksi liikettä peräkkäin. Progressiivisuutta on saatava, joten ensi kerralla pitää saada ainakin sama treenimäärä, jollei jopa enemmän. Jes! Ja svedu -treenin viimeisenä liikkeenä oli hauiskäännöt käsipainoilla hammerkääntöinä punnerrusten tai vatsojen sijaan. Oli muuten hauikset hieman tukossa treenin jälkeen, heh!

Lauantai:

Kovatehoinen intervallitreeni ulkona; 20 kyykkyhyppyä, 40 askelkyykkyä, 40 tasahyppyä penkille, 40 sivuhyppyä penkille, n. 20 m kyykkykävelyä, 10 tasaloikkaa, 40 sivukävelyä matalassa asennossa ja 6 x 15 sekunnin juoksuspurttia. Huh, sain hyvän hien pintaan sekä sykkeen maksimiin!

Sunnuntai:

Sunnuntaina oli tarkoitus tehdä myös kovatehoinen intervallitreeni kuntosalilla kiertoharjoitteluna, mutta pitkä lenkki koiran kanssa ja nopeat porrastrreenit loppuun tuntui paljon paremmalta vaihtoehdolta. Joskus on vaan pakko lennosta päättää, että miltä kroppa tuntuu ja onko se edes valmis kovaan rääkkiin. Minun ei kyllä eilen ollut 🙂 

 

Oli aivan ihana pääsiäinen ja tuli levättyä kyllä nyt ihan olan takaa. Nyt jaksaa taas painaa ja touhuta! Minkälainen teidän pääsiäinen oli?

Ihanaa maanantaita sekä alkanutta viikkoa! 

Essi

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta