Tällä treenillä rasva palaa!

 

intervallitreeni rasvapalaa

intervallitreeni pyörällä

 

Tällä treenillä annetaan rasvalle kyytiä, jes! Monille tämä treeni voikin jo olla kovinkin tuttu juttu, mutta itse käytän tätä treeniä aika useastikin, varsinkin kun olohuoneessani on kuntopyörä. Onko yhtään helpommaksi liikkuminen tehty hei? 🙂 Kuntopyöriä löytyy jokaisesta kuntosalista ja sen vuoksi tämä on helppo tehdä, kun pyörän selkään voi hypätä koska vaan, vaikka kuntosalitreenin jälkeenkin. Tämä tuo kivasti kuntosalitreenin jälkeen hien pintaan ja tämän tekemiseen menee n. 30 minuuttia lämmittelyineen ja jäähdyttelyineen, joten aikaa ei suinkaan kulu tähän treeniin kovinkaan paljon. Mutta voiko tämä sitten polttaa rasvaa, vaikka vaan noin 20 minuuttia teemme töitä?

Intervallitreenit ovat oivallinen tapa polttaa rasvaa, sillä rasvanpoltto ei suinkaan lopu siihen kun hyppäät pyörän satulasta pois. Joo, toki voi hieman olla sellainen pyörryttävä ja oksettava olo, mutta rasvan poltto jatkuu vielä mahdollisesti seuraavaan päivään saakka, ainakin nyt loppupäivän ajan. Intervallitreenit myös säästävät lihasmassaa verrattuna pitkiin tasasykkeisiin juoksu -tai kävelylenkkeihin, ja jossa rasva palaa vaan tasan sen verran, miten pitkään muun muassa kävelee, pyöräilee tai juoksee. Intervallitreeneissä voi hyvinkin ottaa mittaa itsestään ja pyrkiä aina parempaan suuntaan. Progressiivisuus on avain kaikkeen 🙂

Intervallitreeneissä on idea tehdä n. 4 – 30 minuutin treeni, joka siis pitäisi olla niin rankka, että ei jaksa enää yhtään, on siis aivan loppu treenin jälkeen. Vaikka ajatus siitä, että jes, treeni on lyhyt, tulee sen olla erittäin haastava ja raskas. Itse työosuuksiin siis kannattaa keskittyä ja antaa oikeasti kaikkensa, ja silloin on kyse HIIT -treenistä. Työosuus kannattaisi pitää 10 – 30 sekunnin välissä, sillä muuten intensiteetti alkaa kärsiä. On normaalia ja se kuuluu asiaan, että et vaan jaksa tehdä täysillä 30 sekunnin jälkeen. Sen vuoksi lyhyt aika riittää, kunhan siis tekee täysillä. 

 

intervallitreeni pyörällä

intervallitreeni pyörällä

 

Tämä kamala, ihana ja pelottava kuntopyörällä tehtävä treeni on seuraavanlainen:

Lämmittele ensin noin viisi minuuttia kevyellä vastuksella. Idea lämmittelyssä on valmistella keho tulevaan rasitukseen, lämmittää kudokset sekä käynnistää hengitys- ja verenkiertoelimistö . Lämmittely kannattaa aina tehdä rauhallisesti, kevyellä vastuksella ja nimenomaan lämmitellä varsinkin niitä lihaksia, joita harjoittelussa tullaan käyttämään. 

Työsuus alkaa; aseta vastus melko raskaaksi ja polje täysillä 20 – 25 sekuntia. Tämän jälkeen pidä n. 1 – 2 minuutin tauko ja muista myös laskea vähän vastusta. Ja taas, tauon jälkeen nosta vastusta ja anna kaikkesi tuohon 20 – 25 sekuntiin. Tee yhteensä oman kunnon mukaan kierroksia, mutta yritä tehdä vähintään viisi kierrosta ja n. 20 – 25 sekunnin työosuuksilla. 

Muista jäähdytellä myös noin viisi minuttia. Jäähdyttelyn ideana on rentouttaa ja rauhoittaa elimistö kovasta rasituksesta, poistaa kuona-aineita sekä huuhdella maitohapot pois lihaksista. Venyttelyllä palautat lihakset takaisin myös lepopituuteen. Muista kuitenkin pysyä liikkeessä, jotta aineenvaihduntatuotteet huuhtoutuu pois, ja tämä on siis tärkeää ihan palautumisenkin kannalta. Lue lisää venyttelyn merkityksestä täältä (klik)

 

Voi olla, että nyt mietitte miksi tuo treeni voi olla raskas? No, sanon vaan, että kokeilkaa, heh! Tämän treenin voit yhtä hyvin tehdä crosstrainerilla taikka soutulaitteessa. Mielikuvitus on vaan rajana. Lisäksi juosten tehtävä intervalli, samalla tyylillä, on erittäin mainio myös tehdä vaikka juoksumatolla ja vielä parempi, ulkona raittiissa ilmassa. Jes!

Kivaa lauantaita tyypit!

Essi

 

Lisää kivoja intervallitreenejä täällä klik ja klik, nappaa talteen ohjeet ja kokeile!

 

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta