5 x asiat, joista en luovu

 

 

Minulla on monia asioita, joista en haluaisi luopua ja jossain määrin jopa voisin sanoa etten luopuisi. Esimerkkinä muun muassa on aamukahvi tai omalla autolla kulkeminen. Nuo ovat sellaisia, joista en voisi kuvitella luopuvani, mutta sen olen oppinut, että ikinä ei saa sanoa ikinä. Kuitenkin olen pohtinut, että mitkä ovat ne tärkeimmät asiat elämässäni. Sen vuoksi päätinkin tehdä siitä blogikirjoituksen. Haasteen saa ottaa vastaan 😉

Opintovapaalla minulla oli aikaa pohtia ja ajatella syntyjä syviä. Pidin siitä, että oikeasti ajattelin ja pohdiskelin asioita, ja huomasin että oppisin ajattelemaan vähän eri tavalla kuin ennen. Opintovapaalla olo selkeästi kasvatti minua, ja siitä vuodesta olen enemmän kuin tyytyväinen. Sain sen aikana paljon aikaan. Mietin paljon, että mikä on omassa elämässä tärkeää ja mitkä ovat sellaisia asioita, joista kantsii pitää kiinni. Olen jo pitkään miettinyt, että kuinka tärkeää on unelmoida ja mennä kohti sellaista, joka tekee onnelliseksi (hei niin kliseistä, mutta hei niin totta). Olen joskus aiemmin unelmoinut, mutta en ole uskaltanut tehdä tarvittavia harppauksia unelmien eteen. No joo, kukapa ei nyt unelmoisi lottovoitosta ja olisihan se älyttömän ihanaa, kuitenkin ehkä vähän kaukana todellisuudesta, heh. Tarkoitan unelmia, jotka voivat vaikuttaa ehkä jopa kaukaisilta, mutta ovat silti mahdollisia, kunhan vaan itse tekee asioille jotain (ja joo, onhan lottovoittokin mahdollinen, mutta siihen ei ihan hirveästi itse voi vaikuttaa 😉 ).

 

 

Olen tähän nyt listannut viisi asiaa, jotka koen nyt elämässäni tärkeäksi. Luulen, että monilla voi olla samoja asioita omalla listallaan.

1. Unelmointi ja unelmatyön haaveilu

Olen aika kova unelmoimaan, enkä halua ikinä luopua siitä ominaisuudesta itsessäni. Mä olen sitä mieltä, että mitään ei voi saada, jos siitä ei unelmoi tai tee töitä sen eteen. Unelmointi myös auttaa viemään elämää eteenpäin niin, jotta ne unelmat joskus oikeasti toteutuisi. Olen ensimmäisen askeleen ottanut omassa unelmassani ja olen siitä niin hitsin tyytyväinen. Ennen tein töitä kuin töitä rahan eteen ja toki töitä sen vuoksi teen nytkin. Kuitenkaan klo 8-16 toimistyö ei enää sovellu mulle niin hyvin, mitä joskus aiemmin. Nyt ehkä kaipaan enemmän vapaa-aikaa ja omien aikataulujen suunnittelua sekä sitä, että voin vaikka aurinkoisena päivänä aamulla käydä rauhassa lenkillä tai käydä hoitamassa asioita, ja tehdä sitten illemmalla töitä. Eli olla yrittäjä ja myös kantaa yrittäjän vastuut. 

No rahahan aika paljon ratkaisee elämässä ja ilman ruokaa taikka asuntoa pään päällä on aika kurja elää. Unelmani olisi ansaita sen verran rahaa, että minulle jäisi enemmän vapaa-aikaa kuin nyt, ja kuitenkin pärjäisin rahallisesti niin, että saisin ruoan pöydälle, katon päälleni sekä voisin matkustella. Olisin siis nytkin valmis tekemään vaikka yhden päivän vähemmän töitä, ansaitsisin sen vuoksi vähemmän palkkaa, mutta saisin paaaljon enemmän, eli vapaa-aikaa. 

 

2. Liikunta ja terveellinen ruoka

Joskus kauan aikaa sitten Hesburgerin ruoka oli parasta mitä tiesin. Juu tiedän, ei kovin hääppöinen juttu se ja epäterveellistäkin vielä. Myöskään silloin liikunta ei ollut kovinkaan aktiivista. Minulla oli jokin aikakausi, kun kunnollinen ravinto ja liikunta ei oikein kiinnostanut minua. Huh, onneksi se kausi on ohi. Onko muillakin ollut samanlaisia fiiliksiä liikunnan ja ruoan suhteen?

Kyllä vieläkin herkkuja syön ja joskus myös hampurilaisia, mutta Hesen kulinaarisessa maailmassa en ole käynyt vuosiin. Tykkään nykyään tehdä omat hampparini tai käydä paikassa, jossa käytetään parempia raaka-aineita. Lisäksi liikunta on kuulunut taas elämääni jo monen monen vuoden ajan. Älkää siis pelästykö jos tulee ajanjaksoja, kun liikunta ei millään kiinnosta ja ei jaksa olla joka päivä salilla hinkuttamassa niitä laitteita. On ihan ookoo välillä ottaa pieni breikki ja aloittaa taas, kun virtaa ja innostusta on. Silloin liikkumisenkin ilo tulee takaisin, kun sitä ei tee hampaat irvessä ja pakon edessä, vaan sen hyvän fiiliksen vuoksi.

Tästä romaanista siis käy (pitäisi käydä) ilmi, että itse en voisi ajautua enää samaan kuin ennen, eli jokapäiväiseen herkutteluun tai liikkumattomuuteen. Vaikka herkuttelenkin ajoittain ja osaan pitää lepoviikkoja, ei se silti tarkoita että jättäisin terveelliset elämäntavat pois elämästäni, sillä ne ovat minulle super tärkeää elämässäni. 

 

3. Ystävät ja perhe (sekä karvaiset perheenjäsenet)

Ystävät ja perhe ovat minulle tärkeää elämässä, ja varmaan aika monelle. Mietittiin jokin aika sitten ystäväporukan kanssa, että ne ajat on tosiaan kadonneet, kun aikaa oli aina ystäville, ihan mihin kellonaikaan tahansa. Nyt saa plärätä kalenterin läpi, että saa aikaa mahtumaan ystäville. Kuulun tähän samaan kalenterin pläräysjoukkoon, ja välillä poden aika huonoa omatuntoa asiasta. Jokaisella kuitenkin on oma elämänsä, lapset, arkikiireet tai muita menoja, jonka vuoksi vaan yksinkertaisesti ei joka viikko, tai edes kerran kuukaudessa ehdi näkemään. Kuitenkin hyvät ystävät ja perhe pysyvät aina mukana matkassa.

Myös karvaiset perheenjäsenet kuuluvat minun elämääni täysin, olen ihan super eläinrakas ihminen. Perheellämme oli lapsuudessani ja nuoruudessani kissa ja kissa minulla on nytkin. Lisäksi minulla on koira, mutta olen enempi viikonloppumommy. En tiedä, voisinko elää ilman kissaa tai koiraa, sillä saan niistä niin paljon iloa elämään. Miten ne voivat myös olla niin rakastavia ja ihania olentoja? 

 

4. Matkustelu

Olen intohimoinen matkustelija ja haluaisin aina lähteä valloittamaan maailmaa sekä kokemaan uusia kulttuureja ja hankkimaan kokemuksia. Saan matkustelusta niin paljon irti, ja sen vuoksi en ole siitä ikinä valmis luopumaan. Koen olevani lomalla, kun olen poissa suomesta tai niistä arkiympyröistä, ja sen vuoksi haluaisin aina viettää lomat ulkomailla maailmaa tutkien. Matkustelussa on mielestäni parasta uuden kulttuurin oppiminen, uudet kokemukset, aurinko ja lämmin sää, ihanat erilaiset ihmiset ja ruoat. Se maan tai kaupungin tutkistelu ja nautinto siitä, että saa kokea jotain uutta ja mielenkiintoista, on niin minun juttuni.

Pyrin säästämään matkakassaan rahaa joka kuukausi, jotta voisin toteuttaa unelmani matkusteluun liittyen. On vielä monia, monia, monia paikkoja, jossa haluaisin käydä ja ajattelin muuten siitä tehdä erillisen postauksen. Aah, niin on matkakuumetta 🙂

 

5. Uni ja lepo

Nukkuminen. Öö, ehkä minulle mieluisin asia ikinä, heh! Olen kova nukkumaan ja olen onnellinen, että olen saanut näin hyvät unenlahjat. Minulle uni ja lepo merkitsee paljon, ja en voisi ikinä kuvitellakaan tilannetta, että en kokisi unen olevan minulle tärkeää. Pyrin nukkumaan joka yö n. 8 tuntia ja viikonloppuisin lataan akut täyteen, nukkumalla 10-11 tunnin yöunia, ja ihan helposti hei 🙂 On tärkeää osata levätä sekä nukkua ja enkä voi painottaa että kuinka tärkeää se oikein on. Muistakaa siis levätä ja nukkua, eiks joo?

 

Mitkä asiat teille on tärkeitä ja joista ette helposti luopuisi?

Ihanan aurinkoista torstaita kaikille!

Essi

 

Kuvat ja editointi // Anna nääppä, Annalla -blogi

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta