Kurkkaa uudet kotisivuni

Kai Metsävainio Raketa

 

Kun joulukuussa valmistuin Eerikkilän urheiluopistosta suoritettuani liikunnan ammattitutkinnon, tiesin että kotisivujen teko oli to do -listalla. Minulla oli pieni visio siitä, että miltä haluan sivujen näyttävän, mutta mieli muuttui koko ajan ja oli itse todella vaikeaa päättää tai ylipäätään ajatella, että miltä haluaisin kotisivuni näyttävän. Mikään koodaaja en ole missään nimessä, joten sivujen tekeminen ja itseasiassa sen aloittaminen, oli ihan super vaikeaa minulle. Kaksi viikkoa tuskailin joka ilta sivujen kanssa. Mistä löytää pohja kotisivuille, miten se sivusto toimisi, entä mobiililaitteissa ja, ja, ja.. Olin täysin hukassa ja hieman myös allapäin. Tiesin meinaan, että minulla ei ollut sijoittaa suurta summaa juuri valmistuneena ja koko vuoden opiskelijabudjetilla eläneenä kalliisiin kotisivuihin.

 

 

Kai Metsävainio Raketa

 

Yhtenä iltana kun olin täysin maani myynyt ja tuskailin taas sivujen kanssa, poikaystäväni sohvalla vieressä hissukseen päätti googlettaa kotisivutekijöitä. Hän löysi hyvän ja vieläpä edullisen tekijän Kai Metsävainion ja hänellä on ihana aate, auttaa pienyrittäjiä. Hän haluaa tehdä kotisivuista niin hienot ja toimivat, sillä mikäli asiakas ei sivustoa ota käyttöön, ei hän myöskään tekemästä työstään mitään laskuta. Aika reilua, eikö? Hänelle soitin heti seuraavana aamuna epätoivoisena ja sain häneltä kauan odotetun vastauksen. Hän voisi tehdä minulle kotisivut, vieläpä minulle sopivaan hintaan. Aah, se kuulosti niin hyvältä 🙂 Siitä se suunnittelu sitten alkoi.. 

 

 

Kai Metsävainio Raketa

 

Annoin melkein täysin vapaat kädet Kaille, mutta kerroin vähän omia ajatuksia värimaailmasta sekä mitä toiminnallisuuksia haluaisin, että sivuilla olisi. Päätin antaa vapaat kädet kotisivujen teon suhteen, sillä en edes tiennyt mitä tarkkaan haluaisin, kun vaihtoehtoja oli liikaa. Varsinkin kun selailin erilaisia kotosivuja ja vaihtoehtoja, niin tuli vaan valinnanvaikeus. Nyt mielestäni sivut ovat harmooniset sekä juuri minun tyyliset. Sivulla on helposti löydettävissä hinnat, yhteystiedot sekä linkit myös instagramiin, blogiini sekä facebookiin. Myös ota yhteyttä -lomake oli mielestäni hyvä lisä, joka oli ehdotus Kailta. Halusin pitää esittelyt ja kaikki tekstit mahdollisimman lyhyenä, jotta niihin jaksaa tutustua. Kotisivuja selaillessa itse huomasin, etten jaksanut keskittyä tai lukea loppuun kotisivuilla pitkää tekstiä, valitettavasti. Lyhyet ja ytimekkäät hinnastot sekä esittelyt sopii minulle ja minun kotisivuille varsin hyvin.

 

Kai Metsävainio Raketa

No entäs logo? Sekin on tärkeä osuus yrityksen ilmeessä, johon mielestäni kannattaa panostaa. Sain ystävältäni hyvän idean, jonka Kai hienosti suunnitteli ja toteutti minun tyyliseksi. Oikeastaan Kai mainitsi, että mites logo? Öö, niin joo 🙂 Kun päässä pyörii muutenkin sata asiaa, niin sellainen juttu kuin logo, ei vaan jostain syystä ollut mielestäni ihan niin kiireellinen. No tottakai on, heh! Eli vinkki, Kai suunnittelee ja toteuttaa myös painokelpoiset logot. 

 

Kai Metsävainio Raketa

 

Tuli myös ottaa huomioon, että en olisi osannut edes tehdä hakukoneoptimointia kunnolla (tai kröhöm, ollenkaan), kun juuri siitä olen vasta kuullutkin kunnolla 🙂 Kai laittoi senkin osion kuntoon näppärästi, jotta minun sivuni löydetään internetin uumenista. Jos olisin itse tehnyt sivut, en olisi osannut ottaa tätäkään asiaan huomioon, joka on kuitenkin erittäin tärkeä osio kotisivuissa. Hyvällä hakukoneoptimoinnilla on mahdollista saada asiakkaita, joten olen erittäin tyytyväinen, että minun sivuni on tehnyt ammattilainen ja osaava henkilö.

 

Kai Metsävainio Raketa

 

Kun tämä kotisivuprojekti eteni, ymmäsin täysin kuinka paljon oikeasti kotisivujen teossa on työtä ja miten en olisi itse ikinä osannut niitä tehdä, niin että oppimiseen ei olisi mennyt kauan. Nyt oppimiseen käytetyn ajan pystyin käyttämään asiakkaisiin sekä omiin tärkeisiin, muihin asioihin to do -listalla. 

Olen sivuihin enemmänkin kuin tyytyväinen ja voin lämpimästi suositella kaikille Kai Metsävainiota. Hän vastasi aina minun sataan miljoonaan kysymykseen nopeasti ja niin, että ymmärsin. Hän antoi minulle myös mahdollisuuden kokeilla tehdä muutoksia sivuille, vaikka aina ei kaikki mennyt putkeen, heh 🙂 Sivuthan meinaan on sellaiset, että voin niitä itse muokata, ja pohja jonka Kai on valinnut on oikeasti todella helppo sekä yksinkertainen, kun siihen vähän tutustui.

Nyt voin ruksia to do -listalta kotisivujen teon. Jes! Ihana tunne. Käykää siis kurkkaamassa kotisivuni: www.essihelppi.fi ja kertokaa omat mielipiteenne sivuista 🙂 

 

Oikein ihanaa energistä viikon alkua kaikille 🙂

Essi

Essi

2 vastausta artikkeliin “Kurkkaa uudet kotisivuni”

  1. Kiitos! Mäkin tykkään tosi paljon kotisivujen ilmeestä 🙂 Ei muuta kuin asiakasjahtiin, heh! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta