HAIR HAIR HAIR

 

Hiukset 2.jpg

Hiukset1.jpg

Hiukset5.jpg

Hiukset3.jpg

Hiukset4.jpg

Aah, ne hiukset. Minulla on ollut varsin mielenkiintoisia hiusratkaisuja vähän nuorempana, joita itse nyt hymyssä suin nauran (itken). Mitä olen joskus oikein ajatellut, kun olen värjännyt hiuksia miten sattuu, huh huh.. mutta onneksi kampaajalla kuitenkin. Minulla on ollut muun muassa mustat, tumman punaiset, ruskeat sekä täysin megablondit (öö, siis keltaiset, heh) ja vieläpä otsahiuksilla ja ilman sekä erilaisilla raidoilla, oh my. Aikoja sitten oli kiva mennä kampaajalle ja saada ilmeeseen jotain uutta ja kivaa, mutta nyt olen jo kuitenkin vuosia vannonut tämän vähän luonnollisemman hiusvärjäyksen nimeen ja ollut tyytyväinen, sillä minun ei tarvitse käydä kovin usein kampaajalla ja säästän siinä jonkin verran kyhnykkää. Kröhöm, itseasiassa kävin vuoden opintovapaalla vain kerran kampaajalla ja siitä on nyt melkein 9 kuukautta. Oi että, aika vaan rientää. Ehkä minunkin olisi syytä varata aika pieneen latvojen leikkaukseen 🙂 

Minulla on oikeasti erittäin luonnonkihara ja melko paksu hiuslaatu. Kutsun sitä itse leijonanharjaksi ja sitä se onkin, kun olen antanut suihkun jälkeen sen kuivua normaalisti, jaiks mikä tukka! Aikamoinen pehko etten sanoisi, hehe! No mutta, on siinä kova hommansa pitää tämä leijonanharja kunnossa. On öljyä ja rasvoja, eikä turhaan. Minun hiuslaatu vaan tarvitsee kosteutusta ja hoitoa, jos haluaa hiusten pysyvän hyvässä kunnossa, kiiltävänä ja vielä paksuna. Muistan joskus, kun en oikein välittänyt hiusten hoidosta sen kummemmin, mutta kun ikää tuli, niin ihosta huolehtiminen sekä hiusten hyvinvointi tulivat yhtäkkiä kiinnostavaksi. Ennen käytin päivittäin suoristusrautaa, mutta annoin kuivua hiusten melkein aina ilman mitään erillistä kuivausta hiustenkuivaajalla. Nyt yritän olla mahdollisimman paljon ilman lämpöä ja Indonesian matkalla minulla ei ollut edes suoristusrautaa mukana. Eikä sillä siellä olisi tehnyt yhtikäs mitään. Ja myönnän kyllä, että oli vaan ihana antaa hiusten olla vapaana ja luonnollisena 🙂

Hiukset8.jpg

 

Nykyään käytän muutamia kertoja kuukaudessa kylmäpuristettua kookosöljyä sekä castor öljyä, jotka sekoitan ja levitän hiuksiini. Annan yleensä tämän öljyseoksen olla n. kaksi tuntia hiuksissa ja joskus jopa yön yli. Ennen käytin ainostaan kookosöljyä, mutta nyt olen löytänyt tuon castor öljyn ja nimenomaan noita kahta sekoittamalla saa hyvän hiuscocktailin. Kantsii oikeasti kokeilla, hiuksista tulee ihan superisti pehmeämmät ja hyvinvoivat kuin pelkästä kookosöljystä. Kantsii pestä hiukset sitten kahteen kertaan. Yksi pesu ei riitä, voin kertoa kokemuksesta, heh!

Shampoona sekä hoitoaineena käytän Redkenin extreme -sarjaa, joka on kuivalle ja vaurioituneille hiuksille tehty. Tämä on ollut jo lempparini vuosia, enkä kyllästy siihen laisinkaan ja aah, ne tuoksuvatkin ihanalta. Olen toki muitakin merkkejä kokeillut, mutta mikään ei voita tätä sarjaa. Iso peukku extremelle 🙂 

Hiukset7.jpg

 

Kesällä tai lämpimässä lomakohteessa suihkutan aina Label.m:n proteiinisuihketta, jossa on UV-suoja, lämpösuoja sekä auttaa värin pysymään kauemmin. Ihan super hyvä tuote kaikinpuolin. Käytän tätä hiusten pesun jälkeen sekä laitan joskus kuiviinkin hiuksiin. Lämpösuojana muuten käytän Lee Staffordin lämpösuojaa ja siinä myöskin on todella hyvä tuoksu. Aika voimakas kyllä, joka sitten haalenee, eikä jätä kuitenkaan mitään älytöntä tuoksupilveä ympärille 🙂 

Ja aina hiusten pesun jälkeen viimeisenä laitan hiuksiini One n’ Only:n suihkutettavaa argan öljyä sekä muotoiluöljyä, jotka kosteuttavat, tuovat kiiltoa, suojaavat hiusväriä, auttavat hiuksia pysymään Frizz -ja kosteus vapaana. Siis nämä kaksi ovat ihan luottotuotteitani ja ne on ollut käytössä jo varmaan n. viiden vuoden ajan. Ostin kerran jenkeistä kokeiluun tuon suihkutettavan version ja ihastuin heti. Se ei ole liian rasvainen, eikä jätä hiuksia rasvaisiksi. Ja mikä parasta, hinta on ihana, hih! 🙂 

 

Tällä tavoin yritän pitää hiukseni kunnossa ja kosteuttaa tätä leijonanharjaa 🙂 Eikä muuten kestä kauan laittaa suihkun jälkeen nämä aineet hiuksiin. Suihkis vaan, niin hiukset voivat taas paljon paremmin. 

Kivaa loppuviikkoa!

Essi

 

 

 

 

 

 

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta