INDONESIA, OH I LOVE YOU..

Bali3.jpg

Bali4.jpg

Bali5.jpg

Bali6.jpg

Bali7.jpg

Bali8.jpg

Bali9.jpg

Bali10.jpg

Bali11.jpg

Bali12.jpg

Bali13.jpg

Bali14.jpg

Bali15.jpg

Bali16.jpg

Bali17.jpg

Bali18.jpg

Bali19.jpg

Bali20.jpg

Bali21.jpg

Bali22.jpg

Bali23.jpg

Bali24.jpg

Bali25.jpg

Bali26.jpg

Bali.jpg

Bali1.jpg

Bali2.jpg

 

Indonesiasta on palattu ja arki rullaa taas mukavasti (lue: kankeasti) alkumasennuksen jälkeen, kröhöm, tosin se rullaisi paljon paremmin Indonesiassa, hehe 🙂 Vihdoin kun ilmastoon tottui, piti sitä jo palata kotiin ja yllätyksenä Suomessa olikin jo täysi talvi, hui! No nyt ikkunasta ulos katsottuani, ei talvesta enää ole tietoakaan, tylsää! Otan mieluummin pienen pakkasen sekä lunta, kuin sadetta ja märkää.

Kolmen viikon matka meni todella upeasti, siis todella kivasti ja super rentoutuneena (ja ruskeana) tulin takaisin. Oli kiva vaihdella paikkoja ja nähdä erilaista elämää, niin maalla kuin saarillakin. Aika huvittavaa oli kyllä se Indonesian ilmasto, kun hiki valuu ihan aamuvarhain vain istuessa ja pitäisi olla oikeastaan vaan bikineissä, antaa vaan pohjehien ja selkähien valua 🙂 Vaatteilla siellä on vaan yksinkertaisesti liian kuuma, heh. Olen noin kuusi vuotta sitten ollut Indonesiassa ja en yhtään muistanut, kuinka kuuma ja kostea ilmasto siellä on, edes t-paitaa ei tee mieli laittaa päälle, heh. 

Matkan alkuun olimme kaksi päivää Singaporessa, joka oli kiva kokemus ja suosittelen käymään siellä ehdottomasti. Kaupunki on todella siisti ja turvallinen sekä kaupunki on täynnä auttavaisia ja ystävällisiä ihmisiä. Olimme hieman hukassa rinkat selässä etsimässä hotelliamme, kun kadulla seissyt mies selkeästi huomasi että nyt tytöt pohtivat, että mihin suunnata. Hän tuli auttamaan ja neuvoi hyvin hotellillemme. Kiitos ja kumarrus ystävällisille ihmisille 🙂 Olin myös varmasti hauskan näköinen tyttö 75 litran rinkka selässä, kun takaapäin katsottuna ei näkynyt kuin pohkeet, haha!

Singaporesta matka jatkui Indonesiaan ja Cangguun, joka on aivan super ihana paikka Balilla. Sinne on päästävä ehdottomasti uudestaan. Ihanan rento surffimesta, jossa on niin ihania terveellisiä ravintoloita, kivoja pikku putiikkeja ja vaan niin ihanan rento fiilis. Suosittelen käymään ja testaamaan surffausta, se oli niin hauskaa 🙂 

Canggusta lähdimme Seminyakiin viiden päivän jälkeen ja Seminyakissa olimme kaksi päivää ennen kuin siirryimme Ubudiin. Seminyak on paikka, jossa on enemmän menoa ja meininkiä sekä hyviä ravintoloita ja paljon erilaisia kauppoja. Seminyakilla kannattaa ehdottomasti käydä, vaikka se ei vetänyt vertoja millään Cangguun tai Ubudiin. Ubud on ihana hyvinvointimesta, jossa on paljon käsityöläisiä sekä joogaa. Kuten Canggussa, myös Ubudissa hyvintointi on iso osa sitä ja sen huomaa ihanista ravintoloista, joista saa supereita mehuja, smoothieita, avocadotoasteja sekä smoothiebowleja, mums! 

Ubudista lähdimme Nusa Lembongan saarelle, joka oli aivan upea ja näin sadekausiaikaan myös ihanan hiljainen. Olimme välillä ihan kahdestaan katsomassa auringonlaskua läheisessä raflassa, hyvää Bintangia juoden. Aah, voisin palata sinne vaikka heti, heh! Saarella on ihania rantoja ja välillä meillä olikin täysin privaattiranta. Oli ihanaa vaan köllötellä rannalla ja olla rauhassa kaikesta ihmisvilinästä, mitä Seminyakilla sekä myös Ubudissa oli. Meillä oli myös bungalowissa hiiriperhe, joka varasti matkakaverini korvatulpat kahteen otteeseen, haha! 

Nusa Lembonganilta jatkoimme matkaa Gili Air -saarelle, joka on paratiisi. Ei autoja, ei skoottereita. Ainoastaan pyöriä taikka hevoskärryjä. Aah, ihanan rauhallinen paikka, jossa oli super ihania rantoja sekä paljon töpöhäntäisiä kissoja, miu! Saimme kissaystävänkin, joka nukkui kanssamme ja oli niin hellyydenkipeä. Annoimme hänelle nimeksi Gili. Ehkä haen hänet vielä jonain päivänä tänne 🙂 Gili Air -saarella olimme neljä yötä ja olisin voinut helposti jäädä vielä sinne pidemmäksi ajaksi. 

Tuli myös tehtyä päiväretki Jimbaranille sekä Uluwatuun, joissa oli kiva käydä ja koko päivän aikana ehti nähdä jo jonkin verran. Jimbaranilla söimme ihanat ruoat rannalla auringonlaskua katsellen ja Uluwatussa nautimme Single Fin -ravintolassa kivan viimeisen illan hyvän ruoan ja juoman parissa 🙂 

Matka oli kuitenkin täynnä ihania kokemuksia, hyvää ruokaa, aurinkoa, surffausta, joogaa, treenausta, ihania eläimiä, ystävällisiä ihmisiä sekä upeita paikkoja ja auringonlaskuja. Sinne on pakko päästä uudelleen jo ensi vuonna, sillä en kyllästy noihin asioihin sitten millään, koko ajan valuvasta hiestä huolimatta.

Kivaa sunnuntaita kaikille 🙂

Essi

ps. Muista käyttää Indonesiassa hyttysmyrkkyä, jos tuntuu siltä että Suomessakin hyttyset pistävät. Tuolla se hyttysten määrä oli kertaan neljä, joten olin alkuun melko paukamilla, kunnes jaksoin mennä apteekkiin ostamaan hyttyssuihketta. Joo joo Saara, muistan kun laitoit siitä viestiä ja pakotit heti ostamaan, hehe 😉

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta