MOTIVAATIO

 

Kohtaan usein arjessani siihen, että minulta kysytään, kuinka jaksan noudattaa tarkkaa ruokavaliota sekä käydä kuntosalilla hikoilemassa viikosta toiseen. Siihen on helppo vastaus,  minulle se on normaali elämäntapa ja niin tunnen, että voin hyvin henkisesti sekä fyysisesti. En suinkaan väitä, että olisin aina ollut hikikarpaloita jahtaava ja tarkkaan syövä tyttö, mutta olen tähän kasvanut ja siitä on tullut elämäntapani. Myönnän kyllä, että välillä minun on pakko pakottaa itseni salille tai juoksemaan, varsinkin kun sohva houkuttelee paljon paremmin. Aina palatessani kotiin, mietin että voi vitsit, olipa taas hyvä treeni ja kuinka hyvä fiilis siitä tulikaan. Parasta!

Minua motivoi se hyvänolon tunne, jonka saan treenin jälkeen sekä tunnen kuinka vatsani kiittää puhtaasta sekä terveellisestä ruoasta. Nyt en enää kärsi turvonneesta vatsasta tai huonosta olosta, niin kuin ennen, kun ruokavalio on kunnossa sekä noudatan treeniohjelmaa, jossa on jokin idea ja tavoite. Myönnän kyllä, että myös vartaloni ulkomuoto ja se, että miten sitä voin muokata treenin ja ruokavalion avulla, motivoi minua kyllä. Uskon, että se syy löytyy aika monelta vastaus arkusta ja sitä on turha salailla eikä pidäkään.

Niin kuin 10 asiaa minusta -kirjoituksessa kerroin, niin olen kuitenkin aikamoinen karkkihirmu sekä pidän hampurilaisista. Kai nyt jokin pahe pitää olla 🙂 Minä kuitenkin pyrin syömään herkkuja kohtuullisesti, noin kerran viikossa ja harvoin juon alkoholia tai käyn ravintolassa syömässä. Kohtuu kaikessa hei. Mutta dieetillä ollessani herkkujen määrä on nolla, siihen on totuttu ja niillä mennään vähintään kolme kuukautta. Voin erillisessä kirjoituksessa kertoa, että miksi dieettaan ja mitä varten. 

 

Kuitenkin on hyvä itsekseen miettiä, että mikä on se motivaattori, jolla saat itsesi ylös sohvalta ja mikä on liikuntamuoto, jonka avulla jaksat liikkua ja pysyä aktiivisena. Se on kuitenkin tärkeää, että urheilusta ja liikkumisesta tulee sellainen, jota on kiva tehdä ja mistä nauttii. Hyvä olo on aika hyvä motivaatio ja kunhan vaan aloittaa, se on tärkeintä. Liikunnan avulla on mahdollista saada hyviä ja näkyviä tuloksia, mutta tarvitset lisäksi oikeanlaisen ruokavalion, jotta kova työ palkitaan. Näin ollen ei kannata syödä miten huvittaa, vaan panostaa myös siihen ja huomata kuinka suuri ero on, puhtaalla ja terveellisellä ruoalla. Se vasta on hyvä motivaatio, eikö?

Mikä teitä motivoi terveellisempään elämään?

 

Essi

 

Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta